Правителството отпусна пари за пътни проекти на МРРБ до края на годината

  • 19 декември 2018 15:56

  • 433
  • 0
Правителството отпусна пари за пътни проекти на МРРБ до края на годината
© Министерски съвет

Правителството одобри увеличаване на максималния размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ през 2018 г., със 134 867 628 лв., съобщи пресслужбата на МС.

С приетото от Министерския съвет постановление се увеличава и максималният размер на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани от министерството през същата година, със сумата от 139 721 992 лв.

Промяната е свързана с необходимостта от поемането на ангажименти за изграждане на приоритетни пътни проекти, чието изпълнение стартира през 2018 г., и разплащане на действително извършени дейности през същата година за неотложни аварийно-възстановителни работи.

Изменя се също така постановлението за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МРРБ за 2018 г. за ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа. С промяната се дава възможност за включване на нови отсечки, което ще позволи ефективното използване на вече предоставения ресурс в размер на общо 150 млн. лв. за ремонт на пътни отсечки, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини