Мария Габриел постави началото на Работна група за цифрова икономика ЕС-Африка

  • 18 декември 2018 14:53

  • 465
  • 0
Мария Габриел постави началото на Работна група за цифрова икономика ЕС-Африка
© Представителство на ЕК в България

На днешния Форум на високо равнище Европа-Африка, който се провежда във Виена с участието на председателя на Комисията Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, канцлера на Австрия Себастиан Курц, премиера на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и други политически лидери Европа и Африка, комисарят по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова постави началото на Работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика.

Доказани експерти и практици от двата континента ще си сътрудничат, за да подкрепят набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места Европа-Африка в областта на цифровата икономика. Това съобщиха от пресцентъра на Представителство на ЕК в България.

"Днес правим важна крачка напред в сътрудничеството ЕС-Африка в областта на цифровизацията. Най-важно е партньорството ни да подпомага хората и предприятията в Африка да се развиват у дома си, да намират реализация в своите региони, получавайки възможности за това. Имаме нужда от конкретни проекти и прагматизъм. Малки, добре подбрани проекти, с адекватен ресурс на разположение, но с висока добавена стойност. Действията трябва да бъдат навременни, а не да стартират след години“, заяви комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Четири са ключовите области, по които ще работят членовете на експертната група за изготвянето на препоръки за задълбочаване на партньорството.

По отношение на достъпа до широколентова свързаност и цифрова инфраструктура, българският еврокомисар отбеляза, че централен е въпросът за финансовия ресурс. Що се отнася до цифровите умения, тя посочи необходимостта в такива да бъдат обучавани не само младите, но и малките и средни предприятия, хората в селските райони, жените.

В този контекст комисарят предлага да се създаде Африканска коалиция за цифрови умения и работни места по модела на европейската, за да имат обучаващите се повече възможности за професионална реализация на място. Третата област включва цифровото предприемачество, като идеята е да се свържат в мрежа създадените в Африка над 400 цифрови иновационни хъба, което ще подпомогне появата на повече местни предприятия, които ще развиват бизнеса си в своя регион. Не на последно място, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отбеляза като приоритет цифровото земеделие и цифровото здравеопазване, имащи важно значение за подобряване на ежедневието на хората. 

Работната група от днес започва активната си работа, като българският комисар очаква първи междинни резултати да бъдат представени след три месеца, а след шест  - и окончателен доклад по време на Цифровата асамблея в Румъния през юни.

В рамките на Срещата на високо равнище във Виена, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова председателства също ключовия дебат на тема "Работните места на 21-ви век: умения, квалификации и цифров потенциал", в който представи действията на Европейската комисия и своята визия за отговор на предизвикателствата, свързани с липсата на цифрови умения.

Заедно с федералния министър на Австрия по цифровите и икономическите въпроси Маргрете Шамброк, политически фигури от африкански държави и главни изпълнителни директори на компании от Европа и Африка бяха очертани нужните бъдещи мерки, за да бъдат подготвени гражданите за цифровите работни места на бъдещето.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини