Евродепутатът Владимир Уручев посети СУ „Васил Кънчов” във Враца

  • 18 декември 2018 10:24

  • 276
  • 0
Евродепутатът Владимир Уручев посети СУ „Васил Кънчов” във Враца
© ПП ГЕРБ

По покана на директора на СУ „Васил Кънчов” във Враца - Димитър Марков, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев проведе дискусия с възпитаници на врачанското училище. В своето обръщение Марков определи като изключително благородна инициатива учредените от Уручев награди по повод 24 май и с признание към хората на просветата и културата.

„Има много млади хора, които са успели благодарение на своите идеи и упоритост. Виждам, че вече сте имали възможността да се срещнете с успели българи. Затова използвайте знанията, които трупате, за да реализирате идеите си”. С тези думи евродепутатът Владимир Уручев се обърна към учениците и изрази своята радост, че се среща с възпитаници на едно от най-активните училища. Той сподели, че е изключително впечатлен от резултатите от проведените конкурси, както и инициативи за създаване на учебни компании. „Ученици създадоха продукти на световно ниво и то свързани с решаването на конкретен проблем”, подчерта Уручев и отбеляза, че предприемачеството в България се възражда.

Бяха дискутирани редица теми от европейския дневен ред, а също така как минава един работен ден на евродепутат. В контекста на предстоящите европейски избори, Уручев изтъкна колко важно е всеки да упражни правото си на глас. „Повече от 80% от законодателството се приема чрез консенсус между Европейския парламент и Съвета на ЕС. Освен правото да упражнявате своя вот, трябва да осъзнавате защо е важна дадена политика”, уточни българският евродепутат.

В навечерието на Коледните и новогодишни празници, Владимир Уручев пожела на всички присъстващи да има светлина и топлина в сърцата им, а Новата година да бъде изпълнена с хубави дела и общи успехи.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини