Борисов участва в двудневния форум на високо равнище ЕС-Африка във Виена

  • 17 декември 2018 21:43

  • 758
  • 9
Борисов участва в двудневния форум на високо равнище ЕС-Африка във Виена
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г участва в двудневния форум на високо равнище ЕС-Африка във Виена. Тази вечер европейските и африканските лидери дават старт на дискусиите за сътрудничеството в областта на цифровата икономика.

Форумът в австрийската столица е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Утре той ще бъде открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Срещата на високо равнище ще допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за бъдещото развитие на двата континента. По време на форума ще бъде поставено и началото на Работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика. Целта е да се проучи как Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се подкрепи набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места Африка-Европа в сектора.
Работната група ще работи по предоставянето на препоръки относно сътрудничеството за развитие, основаващо се на няколко приоритетни области, които ще бъдат централни теми на дискусиите: достъп до широколентова свързаност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
758 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Истината

2018.12.17 | 22:49

1

А бе тоя нашия, оправи България, оправи Западните балкани и сега се заема, и с Африка!?! Бря! Бря! Бря! Юнак!!!

2018.12.18 | 10:49

9

Какво трябва да прави, да се джафка с Корнелия и Ленчето или Кутев който си е внушил че е голям оратор ли? И за това си има хора.

Крум Усаински - Крупник

2018.12.17 | 23:02

2

Да му го туря на бокьо в гъзъ и на подобните му нищожества гласували за него

димо

2018.12.17 | 23:04

3

За портиер ли отива там какво му разбира главата от цифровата икономика ????

2018.12.18 | 10:44

8

Както виждаш,ако въобще виждаш, той се справя по добре дори и от прехваления обучаван за цар, Симеон

старците ти мръзнат, "Цезаре"

2018.12.18 | 02:11

4

Затова ли "оправяш" африканските работи?
Да не внесеш малко топлинка , та да им компенсираш махнатите радиатори?,
Или най-скъпия в Европа ток, което не може да се скрие с разбивките на цената му от идиоти за идиоти?
И за поредното бандитско, престъпно увеличение на водата? Не че и сега не смърди далаверата, но друго си е като засмърдят и хорицата...
Блазя ви "патрици", не изменяйте на навиците си...

2018.12.18 | 10:41

7

Ами вместо да драскаш глупости им занеси дърва.

Гост

2018.12.18 | 05:50

6

Абе тия са извън земни, некви рептили дето се чудят какво ще да е това "цифрово земеделие, цифрова икономика, цифрова политика, цифрово общество и " ... Абе тотална цифровизация на всяка една дума или термин, за който се сети Мара-Гъбара и простите селянки около нея ! Който се чувства не цифровизиран, да ходи си купи gps за комбайна и да спре да слуша профани дето не знаят какво значи понятието комуникационни технологии.

2018.12.18 | 04:33

5

ПИЯНИЯ ЮНКЕРК НАЙ НАКРАЯ ИЗТРЕЗНЯЛ И МИ СЕ ВИЖДА ДОСТА ЗАМИСЛЕН ДОКАТО СЛУША ГЛУПОСТИТЕ НА НАШИЯ СЕЛСКИ ИНТЕЛИГЕНТ.КАКВИ ЛИ МИСЛИ МУ МИНАВАТ ПРЕЗ ГЛАВАТА ДОКАТО ГО СЛУША?

Добави коментар

Водещи новини