Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка

  • 17 декември 2018 11:55

  • 513
  • 1
Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка
© bulphoto

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка, който ще се проведе на 17 и 18 декември във Виена. Срещата в австрийската столица е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Тя ще бъде открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, съобщават от правителствената информационна служба.

На форума във Виена европейските и африканските лидери дискутират и очертаят конкретни действия за задълбочено сътрудничество в областта на цифровата икономика. Срещата ще допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за бъдещото развитие на двата континента.

По време на форума ще бъде поставено и началото на Работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика. Целта е да се проучи как Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се подкрепи набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места Африка-Европа в сектора.

Работната група ще даде препоръки относно сътрудничеството за развитие, основаващо се на няколко приоритетни области, които ще бъдат централни теми на дискусиите: достъп до широколентова свързаност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.17 | 13:14

1

Най после Африканска България ще докаже че е пълноценна треторазрядна страна със селски диктатор от Made in Bankia

Добави коментар

Водещи новини