Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР във връзка с протестите в страната 

  • 12 декември 2018 14:15

  • 1498
  • 5
Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР във връзка с протестите в страната 
© Пресцентър БСП (архив)

Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР във връзка с протестите в страната. Това стана ясно след среща между организатори на протестите и представители на комисията по жалбите в Народното събрание.

Вече втора седмица в комисията пристигнат жалби, че полицията притиска протестиращите по всякакви възможни начини, каза пред журналисти председателят ѝ Антон Кутев от "БСП за България". Той посочи, че голяма част от жалбите са внесени от ръководителите на националните протести от последните две седмици.

Александър Стамболийски - организатор на протестите в Благоевградска област, обясни, че някои от актовете са издадени след самите протести без правно основание. Голяма част от гражданите, които са получили разпореждания, протоколи и актове, дори не са присъствали като протестиращи и за нас тези нормативни актове не са издържани и не са основателни, посочи той. Стамболийски обясни, че актовете са за това, че изобщо някой се е намирал в района на протестите и е сниман с видеокамери от служители на МВР. По думите му на база на тези кадри са им съставени актове "за нарушаване на обществения ред чрез протестиране". 

Той посочи, че има издадени разпореждания и актове и за мирни протести, при които не е имало затваряне на пътища и магистрали. Журналисти също били санкционирани по този начин да не присъстват и да не отразяват протестите. Стамболийски разказа, че жена е била ударена от полицай на последния протест в Кресна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1498 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Чуденка

2018.12.12 | 14:52

2

Чудя се, дали днес ще има актове за неправилно паркираните камиони и техника на "протестиращите" строители?

2018.12.12 | 20:52

5

Камионите не затварят пътища. а ти продължавай да се чудиш.

Димитър апостолов

2018.12.12 | 14:57

3

На мен ми бе връчен акт от MBР Свиленград.
Бе оформен само за мой подпис . С всички мои данни!!!
Без да са ми изисквали дори лична карта и аз се чудя как се е случило това??? При опит да говоря с съставелият ми АКТ-а Мариян Красимиров Николов от МВР свиленград ,той дори не можа да ми отговори на въпросите как ми е съставил акт,каза че не бил длъжен да ми дава обяснение и избяга .

2018.12.12 | 20:50

4

Акта си го заслужаваш.

666

2018.12.12 | 14:45

1

Когато нарушаваш реда и правата на другите носиш отговорност. Другото е терор

Добави коментар

Водещи новини