ГЕРБ отбеляза 70-годишнината от приемането на декларацията на ООН за правата на човека 

  • 12 декември 2018 10:10

  • 336
  • 0
ГЕРБ отбеляза 70-годишнината от приемането на декларацията на ООН за правата на човека 
© Novini.bg (архив)

На 10 декември преди 70 години Общото събрание на ООН приема Всеобща декларация за правата на човека, която въплъщава мечтите, стремежите и надеждите на народите и отделните личности да живеят достойно, в равноправие и сигурност, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на в декларация от парламентарната трибуна. 

Той отбеляза, че декларацията за правата на човека е преведена на 375 езика и диалекта, което я превръща в най-превеждания документ в света. Две години по-късно датата 10 декември, на която е приета, се превръща в Международен ден на правата на човека, посочи Велчев. Той отбеляза, че след края на Втората световна война въпросът за правата на личността става глобален проблем на съвременната цивилизация. 

"Значението на Всеобщата декларация за правата на човека е огромна. Тя поставя основата на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи и стимулира създаването на множество международни договори за правата на човека", посочи депутатът от ГЕРБ. Той отбеляза, че опазването на правата и свободите на всеки отделен човек и антидискриминационната политика са основен приоритет на ЕС. 

Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на посочи, че избирането на България през октомври тази година в рамките на 73-то Общо събрание на ООН за член на Съвета по правата на човека за периода 2019 - 2021 г. е признание за активната ни политика и принос за насърчаването и защитата на правата на човека на национално и глобално ниво, както и за поетите доброволни ангажименти в тази сфера. Повече от всякога е необходимо да бъдем единни срещу екстремизма, ксенофобията и расизма и непримири към основното и неотменимо човешко право - правото на живот, заяви той. Защитата и спазването на човешките права трябва да бъде споделена грижа и отговорност не само на всички нива на управление, но и на всички граждани, добави Велчев. 

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ декларира, че продължават да работят по отношение на усъвършенстване на законодателството, забраняващо проявите на насилие във всичките му форми, на нетолерантност и нетърпимост. По думите му трябва да продължи и процесът на образование в дух на толерантност към различията. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини