ДПС даде курбан в Хитрино в памет на жертвите на взрива

  • 10 декември 2018 14:06

  • 736
  • 6
ДПС даде курбан в Хитрино в памет на жертвите на взрива
© Булфото (архив)

ДПС даде курбан в Хитрино в памет на жертвите от трагичния инцидент в населеното място преди две години. Тук бяха председателят на партията Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, заместник - председателят на парламента Нигяр Джафер, депутати, членове и симпатизанти на ДПС. 

По-късно Карадайъ и придружаващите го лица поднесоха венци и цветя пред къщите на загиналите при инцидента в Хитрино. 

"Ние сме тук, за да покажем нашата заедност за сплотеността в добрите и в лошите дни. Когато сме заедно и сме сплотени, по-лесно можем да се справим с предизвикателствата на живота и на времето. Ние сме тук, за да почетем паметта на жертвите от трагедията преди две години в Хитрино", каза пред журналисти Карадайъ. 

По думите му живеем в трудни и сложни времена, и за да се справяме с предизвикателствата, всеки един от нас трябва да намери опора в доброто, в ценностите. От всеки един от нас зависи в такива тежки и трудни времена с поведение и пример "да покажем доброто, ценностите и заедно с нашата сплотеност да се справяме и с предизвикателствата на живота". "Всички ние сме се събрали в този ден, вярвайки именно в заедността и сплотеността ни като сила за справяне с предизвикателствата", допълни Карадайъ. 

В ранната сутрин на 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" дерайлира товарна влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан. От последвалия взрив загинаха седем души, а 29 пострадаха; разрушени бяха и с нанесени щети десетки сгради в населеното място.

Делото за железопътното произшествие в Хитрино се води в Шуменския окръжен съд. Обвиняеми са машинистите на дерайлиралата товарна влакова композиция Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе.

В навечерието на втората годишнина от железопътния инцидент в Хитрино, собственици на новопостроени в селото къщи получиха ключове за новите си домове. Дванадесет от новите имоти са построени със средства от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика, а десет - със съдействието на Камарата на строителите у нас. Къщата, построена със средства на ПП ГЕРБ, също е обитаема.

Пред БТА жители на Хитрино днес споделиха, че никога няма да забравят случилото се на днешната дата, преди две години. Те още със страх преживяват преминаването на влакове през населеното място. 

"Нови къщи има, но влаковете продължават да минават с висока скорост и много е страшно за нас пак. Загубих детето и мъжа си. Имам нова къща, но нямаше нужда, имахме си къща и преди, бяхме щастливи и постигнали всичко", каза Шенай Хюсеин, една от пострадалите при инцидента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
736 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Данъкоплатец

2018.12.10 | 18:28

6

Мир на духа на загиналите по този трагичен начин! Ама къде е СОКОЛА или по-скоро СОПОЛА, да даде малко от милионите, които взима като язовирен експерт и да построи една къщичка поне, та да облекчи малко болката и положението на останалите живи! Сигурно стиска парите с надежда скоро да купува гласове за ДПС и БСП! АХ долнби лицемери от ДПС! Дори на собствените си хора не искат да помогнат!

Каква работа имат

2018.12.10 | 16:59

5

Малцинствата във Български парламент?Това е опасно за Българската нация.

Демокрация ли?

2018.12.10 | 16:24

4

Отиваш на църква а излиза имама,неможеш да чуеш камбаната от кресливи викове на Европейска територия.

Що е ТО?

2018.12.10 | 15:59

2

С Български паспорти,но Българин не е?Европеец също не е?Незнаят коя е точния им мюсюлмански произход,защото братята им от турция,не ги разпознава.Живеят и се развъждат във България,която ги хрантути от османско робство?

Какви Европейци

2018.12.10 | 16:10

3

Са малцинства от анти-Европейски произход,които нямат нищо-общо с Българина,да ни срамят в цял свят.

Нямаш работа там

2018.12.10 | 14:32

1

Как така Мая Лудетината все още не е изкудкудяла и тя нещо по въпроса!?

Добави коментар

Водещи новини