Андрей Ковачев: Имаме подкрепата на Германия за Шенген

  • 09 декември 2018 11:12

  • 659
  • 1
Андрей Ковачев: Имаме подкрепата на Германия за Шенген
© Булфото/архив

Двуетапното приемане на България в Шенгенското пространство ще бъде подкрепено от Германия. Това заяви в интервю за БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

Кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия има ясна визия за спокоен, сигурен и проспериращ европейски континент. Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище критикува политиката на Орбан по отношение на Централноевропейския университет. Той е за прекратяване на „Северен поток 2“, въпреки че е от Германия, подчерта Ковачев.

„Трябва да имаме единна външна политика. Смятам даже, че трябва да тръгнем към директен избор на президент на ЕС. Имаме силни президенти на САЩ Русия, Китай, а бавно взимаме решенията в ЕС“, смята Ковачев.

Той отбелязва, че има спекулация със страховете и грешките на основни играчи в ЕС, „особено на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която не успя да обясни, че не казва добре дошли на всички имигранти по света“.

„През 2015-а тя помогна на Орбан и на австрийския канцлер. Но те направиха комуникационна грешка. Информацията беше опровергана, а белята беше направена“, посочи евродепутатът.

Накрая Ковачев сподели че винаги е имало фалшиви новини, но сега кампаниите стигат до милиони хора за секунди.

„Ако не сме критични и не проверяваме източника на информация, много лесно бихме вярвали на невероятни неща. Много често това са хора, които излизат на улицата.“

Последвайте канала на

Владимир Василев
659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.09 | 12:16

1

Германия само ни използва.

Добави коментар

Водещи новини