"Воля": Президентът открадна от нас идеята за видеонаблюдение в избирателните секции

  • 08 декември 2018 12:29

  • 1032
  • 4
"Воля": Президентът открадна от нас идеята за видеонаблюдение в избирателните секции
© Pixabay

В интервюто си за БНТ от 7 декември 2018г., президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на си приписа като своя идеята на "Воля" за поставяне на видеонаблюдение в избирателните секции. Ако неговите сътрудници не са го информирали какво става в Народното събрание, то ние ще му кажем, че поправките в Изборния кодекс, които засягат тази тема, са внесени от "Воля" още през месец февруари тази година, припомниха с писмо до медиите от пресцентъра на партията.

Само преди няколко дни - на 5 декември, в правната комисия те бяха приети с 14 гласа „за”. Странно защо единствените, които не подкрепиха идеята, бяха неговите депутати от БСП! Президентството също беше поканено да присъства на това заседание, но Радев не прояви интерес. Лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 призова за монтиране на камери в избирателните секции и пряко излъчване в интернет още в кандидат-президентската надпревара през 2016г., а депутатите от ПГ на "Воля" повдигнаха този въпрос с влизането си в НС през 2017г.

„Всеки гражданин ще може да следи избирателните секции и да подаде сигнал в случай на установени нарушения на изборния кодекс. Чрез предложената мярка ще се засили контролът върху изборите и ще се
повиши доверието на избирателите в действителността на изборните резултати”, се казва в мотивите към внесените от "Воля" поправки. Същото повтори и Радев снощи в БНТ.

„Няма лошо президентът да припознае нашите идеи, стига да не си ги приписва като свои, както е в случая. Ние знаем, че идеите ни са добри. Можем да му подскажем още много полезни управленски мерки, стига да спре да се прави на президент само на БСП и да не се страхува да общува и с нас. Няма нищо страшно да се срещаш и с хора, които са отдали целия си живот на работа в полза на народа, а не с такива, които са го грабили”, коментира лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Депутатите от ПГ на "Воля" очакват, че на обявените за следващия четвъртък разговори в президентството по тази тема ще има и техни представители, написаха още от пресцентъра.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1032 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.12.08 | 18:35

2

Не само в секциите, а и в комисиите да има камери, за да се вижда къде точно става далаверата.

Манев

2018.12.09 | 11:31

4

Далаверата е в това, че народа гласува за ГЕРБ. Те едва ли са най доброто втзможно но по добро за сега няма.

2018.12.09 | 11:22

3

Под чаршафите няма ли да сложиш камери пикльо? Далаверата става в тъпата ти циганска глава.

стефан

2018.12.08 | 16:29

1

Изявите на г-н Марешки в последно време срещу президента са свързани с едно тефтерче, в което той е записан за прегрешения ! Просто са натиснали бутона и човека се задейства. Колко ли такива има в тефтерчето?!

Добави коментар

Водещи новини