Марешки: Радев има качества за кмет на София, президентството му е тясно (видео)

  • 05 декември 2018 08:31

  • 3290
  • 15
Марешки: Радев има качества за кмет на София, президентството му е тясно (видео)
© Нова телевизия

В сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки коментира новината, че имената на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на са сред обсъжданите във "Воля" за кандидатури, които партията да издигне за кмет на София на предстоящите догодина местни избори.

Много странно за нас е, че никой не каза нищо, когато в един сайт, на мадам В, се появи информация, че се обсъжда името на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за кмет на София, а вчера, когато ние обявихме, че обсъждаме дали да номинираме за кмет омбудсмана и президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, се говори за провокация и спекулация. Истината е, че симпатизираме на президента Радев и считаме, че той има нужните качества за кмет. Още повече, че по този път е минал Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди да стане премиер, заяви Марешки.

Г-н Радев е доказал, че много може да направи за България, но президенството му е тясно. Затова му казваме – вижда пътя, става кмет на София, показва какъв управленец може да бъде с реални правомощия и нататък пътят към това да стане премиер му е открит, посочи лидерът на "Воля".

Искаме да дадем шанс на всички хора с качества да се проявят в интерес на българския народ. Не сме подкрепящи нито на някоя от партиите в парламента, нито на президента. Аз не съм нито президент, нито премиер, но всеки ден върша много неща и хората са доволни, каза Марешки.

Искаме категорично оставката на вицепремиера Каракачанов. Когато един човек направи една роля го пускат за "Оскар", а когато е направил много роли, в случая на Каракачанов – гафове, му искаме оставка за цялостно творчество, заяви Марешки.

Каракачанов е патерица на БСП и ДПС. Вчера един от неговите депутати Емил Димитров - Ревизоро, който е шеф на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, заяви че в България има двама крупни контрабандисти, направили бурен възход на дейността си, но това не можело да стане без тези, които ги наблюдават. Затова питаме прокурорите: има ли подаден сигнал от Димитров, откога той знае за тези неща и кога е подал сигнала, както и защо го е страх да каже имената на въпросните контрабандисти, посочи лидерът на "Воля".

Той коментира и темата за цените на горивата у нас. Категоричен е, че в бележката, която получаваме при зареждане на бензиностанция, трябва да бъдат вписани не разходите, а маржът, с който се работи.

Ако се впише надценката, ще стане ясно, че аз работя със 7 ст., а други – с 40, каза Марешки. Ако сме управленци, ще докараме французите да зареждат в "Люлин". Едно време ми казваха, че правя лекарствен туризъм. Сега казвам, че ако сме управляващи, ще докараме европейците да зареждат горива тук, каза Веселин Марешки.

Според него кабинетът "Борисов 3" ще изкара мандата си докрай, ако не се появяват някакви  форсмажорни обстоятелства. Тези хора, които знаят, че никога повече няма да бъдат във властта, ще крепят сегашната до последно. Въпросът обаче е да ги накараме да работят, коментира Марешки. Той отрече "Воля" да е "златен пръст" в парламента. За кворума помагаме на българския народ. Българският народ ни е изпратил в парламента да работим. Ние не крепим никой. Ходим на работа, коментира той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3290 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Уча се !

2018.12.05 | 10:28

9

Да имаш качества е едно, а да докараш
работата до край, е друго !

От популисти и социалисти, каква работа да очакваме !

Имаха хиляди възможности да свършат нещо !

Успяха само да фалират държавата !

Конкретно за генерала летец.

Ако искаше нещо да върши, нямаше да става президент !

От сутрин до вечер, празни приказки !

Трябвало да имаме по-висок стандарт, по-силна икономика, повече инвестиции и т.н. и т.н. !?

Това може да го каже, всеки грамотен и правилно възпитан човек в държавата ни !

Малко са тези обаче, дето от фалирала псевдо комунистическа държава, могат да направят европейска такава !

Защо не направи партия и не взе нещата в свои ръце, щом е кадърен !

Защото в армията заповядва и всички са длъжни да изпълняват, но в държавните институции, които ще трябва да ръководи, нещата стоят съвсем различно !

Благодарение на БКП-БСП, държавния апарат е една корумпирана система, повече от 60 години !

Как ще се справи с това !

Никак разбира се !

Работещите там, правят пари от изнудване, а не от заплати !

Как ще ги заставиш, да спрат !

Та те е са стотици хиляди и включват и правораздаването !

Така че, по-малко популизъм и повече работа !

С фантазии, може само временно да излъжеш простия народ !



До --уча се

2018.12.07 | 16:10

15

Виж малоумник.умен няма да станеш.

2018.12.05 | 12:43

12

Ми той"простия народ" много много не се опъва на лъжите,дори си ги търси....харесва му да го лъжат и оправят...без вазелин.

Умник Гюро

2018.12.05 | 09:47

8

Да, тандемът Магарешки-Фатмак Радев ще е най-страхотното творение на българската обществена и интелектуална мисъл!

тц

2018.12.07 | 00:55

14

Болен- Бюреков
Винкела– Пепи готиния
Каракачанов–Кабагайдов

2018.12.05 | 12:37

10

Бе той имаше качества и като "шофьор на самолет"...оцениха го и го направиха командващ ВВС(на 5 самолета)....Качествата не му помогнаха и бързо бързо се пенсионира за да набара държавната службица с немалката пенсия след нея....Да не я гламав да си хвърли привилегиите като държавен пенсионер....

2018.12.05 | 17:53

13

Тъй де ,кой ще плаща скъпите рокли на Деса....

2018.12.05 | 12:40

11

Президента вече е пенсионер. И така си имаме прецедент пенсионер на държавна служба, ама дали ще си запази президентската пенсия ако се кандидатира за кмет? Освен ако далаверите в кметството не са по-блажни.

2018.12.05 | 09:45

7

русофилите трябва да се подкрепят,, както диктаторите, все пак са на ичзчезване.

Ачо циганина

2018.12.05 | 08:44

3

Ама вярно че си голям боклук Веселине. Говори сега че след изборите си в гробищата. Нанай Парламент...

2018.12.05 | 09:24

6

хас мокар червен трол долен!

2018.12.05 | 09:07

5

РАДЕВ ОТЕСНЯ ПРЕЗИДЕНСТВОТО

Баба Гицка

2018.12.05 | 08:51

4

Какво израстване.От президент на републиката - кмет. Още един магарешки боклук.

IOLO DENEV!

2018.12.05 | 08:43

2

I TI 6TE HAPNE6 DARVOTO SKORO !!!...SAMO SPOKO !!!

бай Симо

2018.12.05 | 08:43

1

Магарешкиии, измами ти хопицата за да влезеш в парламента!!! Щом си се хванал сега за Радев и Манолова работата е ясна!!! Ще пристнаеш на други, но за теб вече няма кой да се излъже да гласува...от известно време и ти си сверяваш цените по Лукойл, нали?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини