ГЕРБ и БСП в спор за оставката на Крусев и ремонта на "Граф Игнатиев"

  • 05 декември 2018 08:07

  • 720
  • 2
ГЕРБ и БСП в спор за оставката на Крусев и ремонта на "Граф Игнатиев"
© Нова телевизия

За мен оставката е достойно поведение, оттук нататък предстои компетентните органи да преценят дали има нарушения при обществените поръчки. Тук става въпрос за много сериозна отговорност спрямо доверието на софиянци. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ в Столичния общинския съвет Малина Едрева по повод вчерашната оставка на заместник-кмета по транспорта в Столичната община Евгени Крусев. Той е призован от прокуратурата като обвиняем във връзка с проверката, която се прави за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Ремонтът на централната градска част продължава. Решенията за него са вземани от редица експерти, заяви Едрева.

Тази оставка е малко закъсняла, каза общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Изненадан съм от думите за отговорността на Крусев, тъй като този млад човек няма ресурса да поеме такава отговорност. Големият проблем не са само ремонтите, а най-вече контролът и качеството. Софиянци очевидно са бесни. "Графът" е голямо петно върху столичната инфраструктура. А кметът на София няма как да се крие зад зам.-кмет, защото тя назначава зам.-кметовете и трябва да ги контролира, подчерта Паргов.

Това са политически мантри. Всеки зам.-кмет носи своите отговорности. Това е много мащабен проект, който се извършва за първи път в сърцето на града ни, посочи Едрева.

По думите ѝ ограничителите на ул. "Граф Игнатиев", които предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи, са използвани в Мадрид. По-важно е дали са функционални, каза общинският съветник от ГЕРБ.

Очевидно, че тук има един голям урок – хората искат да бъдат питани за детайлите, особено когато имаме един голям проект в центъра на града, който се ползва от всички. Чувството за диалог е загубено, заяви Калоян Паргов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
720 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.05 | 09:59

2

Калоян П.утков от БКП е отново в акция... Видно е, че болшевикът сънува кметскот място в София. Типичен комунист-лъжец.

Полина

2018.12.05 | 09:44

1

Впечатлена съм от г-н Паргов , беше аргументиран и прав че ни писна на Софиянци а Едрева бе доста негативна дори сега когато цялата столица е настръхнала срещу Фандъкова

Добави коментар

Водещи новини