Кабинетът отпуска пари за влизането ни в Шенген

  • 05 декември 2018 06:35

  • 1067
  • 1
Кабинетът отпуска пари за влизането ни в Шенген
© Novini.bg

Правителството отпуска пари за влизането ни в Шенген. Очаква се на днешното си заседание министрите да гласуват допълнителни разходи за вътрешното министерство, с които България бързо да отговори на изисквания, които да ни допуснат в Шенген.

Членството ни се чака от години. Преди няколко седмици премиерът намекна, че влизането в Шенген по въздух вероятно ще е съвсем скоро. Според коментарите в Европа, възможно е това да стане още преди евроизборите през май. За българите би означавало край на паспортните проверки на летищата и директен достъп от полета до лентите за багаж - без граничен контрол.

Очаква се и кабинетът да определи представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

Дневният ред предвижда още министрите да одобрят отчет за изпълнение на Националната програма за намаляване на въздействието на радон в сгради /2013-2017 г./

Кабинетът ще гласува постановление за одобряване и на допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. за изплащане на стипендии и еднократно финансово подпомагане по програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2018 г. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.12.05 | 08:26

1

Да се внушава: " Не ни трябва нито Шенген нито ЕС" !! Вижте нещо ако има начин тролчета изроди мои!!

Добави коментар

Водещи новини