Деца на загинали служители на МВР ще получат помощи за Коледа

  • 04 декември 2018 20:12

  • 786
  • 1
Деца на загинали служители на МВР ще получат помощи за Коледа
©

За пореден път Академията на МВР отвори врати за традиционното коледно тържество, организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. В краткото си обръщение към децата министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, ги увери, че подвигът на техните родители няма да бъде забравен, а те - техните синове и дъщери, винаги трябва да се чувстват деца на герои и да се гордеят с делата на своите бащи.

Той им пожела светли празници, топли спомени и усмивки. Вътрешният министър благодари сърдечно на всички, с помощта на които стана възможна и се разви кампанията.

Благодарение на тяхното благородство всяко от нашите 94 деца ще получи за Коледа сумата от 700 лева.

Подкрепата на тези хора ни дават сила и увереност да продължим делото на своите колеги, допълни още министър Маринов.

Началото на Кампанията бе поставено през 2003 г. по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В днешната 15-а за кампанията година участват 94 деца от страната (София, София-област, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен). Средствата по нея се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива. Така стана възможно тази година за първия учебен ден 100 деца да бъдат подпомогнати с по 500 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания. По 700 лева получиха девет деца, които завършиха средното си образование през 2018 г. За семействата МВР организира и седемдневни ваканции в края на юни и в началото на септември т.г. в базите на ведомството в Созопол и Несебър. Днес, в навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на децата, открити от ДСК.

Последвайте канала на

Novini.bg
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вени

2018.12.05 | 03:21

1

Боклуци-а на деца инвалиди?-кога по 700 лева или на пенсионерите?!....

Добави коментар

Водещи новини