ГЕРБ: Стоим твърдо зад Фандъкова. БСП лицемерничат за проблема с мръсния въздух (видео)

  • 04 декември 2018 16:33

  • 1313
  • 15
ГЕРБ: Стоим твърдо зад Фандъкова. БСП лицемерничат за проблема с мръсния въздух (видео)
©

Категорично заявявам, че подкрепяме и заставаме твърдо зад кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и общинските съветници на ГЕРБ.

Това заяви на извънреден брифинг Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ, по повод подадената оставка от зам.-кмета на столицата Евгени Крусев.

"Евгени Крусев не е член на ГЕРБ. Той беше привлечен в екипа на г-жа Фандъкова като един млад човек и експерт. От ГЕРБ винаги сме поемали отговорност и сме подавали оставки. Във всеки един случай впоследствие компетентните органи за доказвали, че подаването на оставка не е било правилно решение. Последният такъв пример е с подадената оставка на г-жа Цвета Авджиева като кмет на район "Младост". Днес на всички е ясно е, че при нея не е имало никакви конфликти на интереси и това е доказно. Примерите в отношение са много и няма да ни стигне времето, за да ги изброя всичките", добави Паунов.

По темата за мръсния въздух отношение взе Лорита Радева, председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет. "Причинта днес Столична община да приложи мярката Зелен билет се крие в решение на Столичен общински съвет от тази година. Днес приложихме и мярката личните автомобили на гражданите да бъдат оставяни на 10 главни пътни артерии, които са в близост до важни спирки на градския транспорт. Утре ще предоставим резултатите от днешния ден. Тези мерки не са кризисен пиар и спорадични. Столична община извършва проверки ежедневно. Те са насочени в две главни посоки. Следим пунктовете за стари гуми. Ще дам пример. Днес екипи на Столичен инспекторат са извършили проверки на 30 автосервизи и пунктове за вторични суровини, на които са съставени предписания. Най-много от проверените обекти са в районите "Искър" и "Връбница". Втората посока на проверки са строителните обекти. Там следим да се измива ходовата част на товарните автомобили, за да не се замърсяват пътните артерии. Зимата следим и с какво се отопляват работниците на тези строителни обекти, за да не допускаме изгарянето на строителни отпадъци. Днес са проверени 8 строителни обекти също, като не са установени нарушения. Проверките ще продължават. Тяхната цел е предотвратяване на нерегламентираното изгаряне на отпадъци и замърсяване на въздуха. Екипи на общинска дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и полицията проверяват за горене на отпадъци на открито", разкри Радева.

Думата взе и депутатът Александър Ненков. "Темата за чистотата на въздуха е много важен. Не искам да политиканствам и да обвинявам колегите от БСП, но те извършват едно много голямо празноговорене. Виждате какви мерки се взимат от Столична община. Ние в парламента също предприемаме нужните мерки за справяне със замърсяването на въздуха. Приехме данъка за старите коли, защото точно транспорта е един от най-големите замърсители, но от БСП гласуваха "против". Предстои до края на годината да приемем и Закона за чистотата на атмосферния въздух, който ще е много стриктен към използването на твърдите горива. Колегите от БСП какво направиха? Те са радетели за комплексни мерки, но показват едно политическо лицемерие. Общинските съветници на БСП подкрепят мерките, но колегите им в парламента не. Аз се питам дали те си говорят помежду си. Това е двоен стандарт и лицемерие", категоричен беше Ненков. 

От ГЕРБ разкриха още, че мерките за справяне със замърсяването на въздуха включват закупуването на най-новите и екологично чисти автобуси за градския транспорт.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1313 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Мислещ

2018.12.05 | 00:09

15

Какво да направи Фандъкова ?Освен да изколи тези с димящите печки и старите коли.Може пък и да подпише договор с Господ да няма мъгла и да се появи вятър ! А,умници ?!?!

Аман Чернев

2018.12.04 | 19:35

13

Софиянски, който ОЩЕ не е в затвора наложи стандарта за миене на град веднъж годишно. Бойко като кмет го продължи и така до днес. Меъсен въздух се бори с миене на града и катализатори за автомобилите.

2018.12.04 | 19:40

14

а не със зелени билетчета по иронивя пак веднъж годишно

2018.12.04 | 19:23

12

Както каза Божидар Димитров: Боже защо сме такъв шибан народ.

дядка

2018.12.04 | 19:16

11

Бях на 21 години когато живях един месец в София и се уплаших от черните храчки които започнах да отделям. Сега съм на 80 години и не живея в София. Кой е виновен за лошият въздух освен вие самите.(въпроса е към софиянци)

2018.12.04 | 19:14

10

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НАЙ-ПРАВИЛНО СЕ ОТНАСЯ КЪМ СОЦИАЛИСТИТЕ.

Л

2018.12.04 | 19:13

9

Мръсни комунисти скриите се някъде освен да крадете друго нищо не сте направили

Помня

2018.12.04 | 19:02

8

Помним Кремиковци
Помним Русе
Помним Враца
Помним Асеновград
Помним Димитровград
Помним Девня
Помним Перник и много други
все градове с прекрасен въздух
във времето на комунизма за които ревете.

2018.12.04 | 18:42

7

БСП СА МРЪСЕН ВЪЗДУХ

Фъстъкова в пандиза

2018.12.04 | 18:15

5

Стойте с твърд зад Фъндъкова, а ние, софиянци ще й го набутаме твърд отпред, седесарска крадла, и тя реши да се облажи от ремонт като Тиквите.

2018.12.04 | 18:22

6

ще се облажа като те нанижа в тролския ти г*з педал долен!

кака Пена курвата

2018.12.04 | 17:32

4

Тоз дядка Паунов за нищо не става.

Добави коментар

Водещи новини