Цветанов поздрави партията от Вашингтон

  • 03 декември 2018 20:29

  • 2208
  • 16
Цветанов поздрави партията от Вашингтон
© Булфото

Заместник-председателя на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа поздрави актива, по повод рождения ден на партията. Политикът сподели на профила си в социалната мрежа писмо от името на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, самия Цветанов, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и Димитър Николов. Ето какво се казва в него:

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ПП ГЕРБ
ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ НА ПП ГЕРБ
ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПП ГЕРБ
КМЕТОВЕТЕ ОТ ПП ГЕРБ
ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ
ПГ НА ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
СКЪПИ СЪМИШЛЕНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ,

Преди 12 години учредихме ГЕРБ с ясното съзнание, че полагаме началото на една различна партия. 12 години по-късно, в 7 от които управляваме, постигнахме 11 победи, работихме и самостоятелно, и в коалиция. Управлявахме във време на макроикономическа криза, изплащахме милиарди необезпечени разходи, наследени от предишни правителства – катастрофирали енергийни мегапроекти, фалирана банка и спрени еврофондове, дупки в бюджета за милиарди, и всичко това в условията на международна изолация, в каквато бе поставена страната ни.

За тези 12 години сме се водили преди всичко от целта да стабилизираме държавата и единствено с работа сме успявали да получим доверието на гражданите за реформите, които провеждаме. Усилията ни са насочени преди всичко към подобряването на стандарта на живот на българските граждани и резултатите са налице. Инвеститорите по цял свят знаят, че България е привлекателно място за бизнес. Безработицата достигна рекордно ниски нива.

През 2009 г. минималната заплата беше 240 лв., а средната - 609 лв. През 2019 г. минималната заплата ще достигне 560 лв., а средната ще надхвърли 1200 лева. Минималната пенсия 2009 г. беше 124 лв., а от 1 юли догодина всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лв. Брутният вътрешен продукт по време на управлението на Тройната коалиция беше едва 66,3 млрд. лв., а през 2019 г. ще стигне рекордните 116,4 млрд. лв. За последната година и половина увеличихме заплатите на българските учители приблизително с 50%, а в рамките на мандата ще бъдат удвоени. Обновяваме материалната база и реформираме учебните програми в училищата. След две години България ще има една от най-модерните образователни системи в света, която ще подготвя адекватно децата за дигиталното бъдеще. Инвестираме в електронно управление, инфраструктура и сигурност. С всичките тези усилия и реформи ще достигнем сближаване по редица нива с Европейския съюз. Постигането и гарантирането на добри финансови показатели за една държава са най-обективният критерий за нейното развитие. Последният бюджет, който правителството и парламентът гласуваха, както и данните на международни рейтингови агенции ни дават основание да продължим напред. Диалогът с гражданското общество никога не е бил проблем за нас. Винаги сме чували и ще чуваме всеки критичен глас. Доказателство за това са десетките проблеми, които сме решили в диалог с гражданите.

ГЕРБ се разви като истинска системна партия. Чрез структурите на партията и реалния партиен живот ГЕРБ се опита да чуе проблемите на българските граждани във всяко едно населено място в страната. Пряката връзка с хората е основен принцип в работата ни не само по време на избори, а по всяко време.

В ГЕРБ винаги сме разбирали и отчитали грешките, които допускаме. Предвид предстоящите европейски и местни избори догодина структурите на партията трябва в най-кратки срокове да направят ревизии по места и да отстранят всички слабости и грешки. От позицията на открит и непрекъснат диалог с българските граждани, трябва да положим всички усилия да получим категорично доверието им, за да затвърдим необратимия процес за утвърждаване на България като сигурен и стабилен партньор в ЕС и НАТО.

Днес повече от всякога всички имаме нужда от надпартиен диалог по важните геополитически теми за развитието на страната и Европа. България отдавна е във фокуса на важни събития и процеси. И за всички нас е от изключителна важност да водим дебат на европейски политически език. Българското председателство на Европейския съюз беше добър пример в тази посока. Утвърдихме България като лидер на Балканите и фактор, с когото всички се съобразяват. Благодарение на волята ни успяхме да намалим почти до нула миграционния натиск върху България. Станахме и реален участник в управлението на миграционните процеси към Европа, ценен партньор в преговорите с трети страни и стриктен изпълнител на задачите по опазването на външните граници на ЕС. В ГЕРБ винаги сме се ръководили от виждането, че успехът на България е възможен, ако се обединим като нация, която не е заложник на миналото и ако работим за страната не с хоризонта на определен брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България многократно сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които поставят успехът на държавата и бъдещето на гражданите на първо място. Искаме всички заедно да организираме страната ни така, че да успяват работливите, активните и способните. В личен план благодарим на всички, които работят за успехите на ГЕРБ и за благото на България. Знаем колко голяма част от времето, което трябва да бъде посветено на любимите хора, отделяте за общата ни кауза. Признателни сме за усилията и сме уверени, че всичко това си заслужава, когато погледнем резултатите от работата ни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

03.12.2018 г.
Гр. София

Бойко Борисов
Председател на ПП ГЕРБ

Цветан Цветанов
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

Йорданка Фандъкова
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

Димитър Николов
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

Междувременно започна работното посещение на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във Вашингтон. По време на него политикът ще проведе редица срещи, включително с представители на Държавния департамент, Националния съвет по сигурност, Конгреса и Сената, както и с неправителствения сектор. "В рамките на работната ми визита в САЩ заедно с парламентарна делегация от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията за контрол над службите за сигурност ще участваме в 12-тия Парламентарен форум по разузнаване и сигурност с домакин конгресмен Робърт Питинджер", отбеляза още Цветанов. На форума ще присъстват над 340 делегати от повече от 80 държави.

Последвайте канала на

Novini.bg
2208 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2018.12.04 | 13:18

16

Ушат герберски боклук

2018.12.04 | 13:17

15

За всичко което става в България са виновни трите "Ц" Цецо, Цецка . Цацу !!!!!

Хипотеза

2018.12.04 | 09:19

14

Продажника винаги преди избори е там на инструктаж и за сключване на договореност в ущърб на България, срещу подкрепата на ЦРУ на изборите.

2018.12.03 | 23:07

13

граф Дракула

100

2018.12.03 | 23:00

12

Скоро всочките с окови към панделата

2018.12.03 | 22:18

11

Като отчета изражението му на снимката, това писмо повече ми прилича на прощално!

кипо

2018.12.03 | 21:46

10

Всичките от гроб са вече милионери, а вие, народе. Пак гласувайте за тях за да ги направите милиардери.

2018.12.03 | 21:36

9

ГЕРБ е отличничка, като БКП...

2018.12.03 | 21:35

8

за 12год. докарахте народа до просяшка тояга , турците за 500год. не можаха да го постигнат това. ходи да правиш свирки на краварите. помияр , боклук .

2018.12.03 | 21:33

7

ГЕРБ управляват и само се стягат за бой...От кой...Вътрешната сигурност не е само Полиция...

Добави коментар

Водещи новини