Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри на НАТО

  • 03 декември 2018 11:51

  • 334
  • 0
Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри на НАТО
© gettyimages

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в предстоящата на 4 и 5 декември т.г. в Брюксел среща на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО, съобщават от МВнР.

Във фокуса на разговорите ще бъдат актуални въпроси на международната сигурност, трансатлантическата връзка и ангажиментите на страните членки към колективната отбрана. Министрите ще обсъдят и засилването на ролята на НАТО в борбата с тероризма, партньорството с Ирак, както и обстановката в Либия.

С участието на върховния представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Федерика Могерини съюзниците ще обменят мнения по развитието на процесите в Западните Балкани, като специално внимание ще бъде обърнато на евроатлантическата перспектива на страните от региона. На съвместна сесия с Грузия и Украйна ще се дискутират актуалните предизвикателства пред регионалната сигурност, включително в Черно и Азовско море.

Форумът ще приключи със заседание с оперативните партньори в мисията "Решителна подкрепа" с фокус върху цялостната ситуация по сигурността в Афганистан, изминалите парламентарни избори в страната, подготовката на предстоящите президентски избори през 2019 г. и процеса на помирение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини