Димитър Делчев: Отказът от машинно гласуване е преврат срещу волята на народа

  • 29 ноември 2018 17:54

  • 5217
  • 3
Димитър Делчев: Отказът от машинно гласуване е преврат срещу волята на народа
© БТВ

Настояваме за машинно гласуване не от вчера. Машиното гласуване означава честни избори. Това каза лидерът на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев по повод новината от днес, че при приемането на бюджета на Централната избирателна комисия за догодина в парламента не бяха предвидени пари за машинен вот.

Електронното гласуване също означава честни избори, но то е друг начин и е шанс за 2 млн. българи да гласуват. Машинното гласуване означава вот без индийски нишки, без симпатични мастила и сгрешени или подправени протоколи. Означава, че хората гласуват, а след това машината изчисляват всичко, заяви Делчев.

Той е категоричен, че машините за гласуване не могат да се манипулират, каквито твърдения има. Тези, които искат да манипулират и да броят вота грешно, те твърдят, че машините могат да се манипулират. Това, което направиха сега, беше подло. Държавата от хиляди години е измислена, за да подобри живота на хората. Държавата на ГЕРБ е такава, че за да има справедлив живот, трябва ежедневно, ежеминутно хората да се борят за това. Разкрихме схемата им, сезирахме и омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и сме готови на всички действия, за да има честни и демократични избори, посочи лидерът на ДБГ.

Държава и партия, която вреди на гражданите, след това бива наказана на изборите. Това е действие срещу 2 млн. български граждани. Това е преврат срещу волята на народа, подчерта Димитър Делчев.

По думите му не е изключено и хората да излязат на протест, за да бъде въведено машинното гласуване

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5217 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.30 | 07:02

3

народа ще избере отново Герб защото по добро не се е появило на хоризонта а комунистите ще са вечната опозиция

2018.11.29 | 18:32

2

И тоя се обяви за защитник на народа. Знаем кой сте по добре си мълчете.

2018.11.29 | 18:23

1

Що за тъпа глава е тоя дето се пише "Марко Тотев"

Добави коментар

Водещи новини