Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране на малки и средни предприятия

  • 28 ноември 2018 14:53

  • 429
  • 0
Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране на малки и средни предприятия
© gettyimages (архив)

Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране на български малки и средни предприятия. Това е станало известно по време на среща между заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с директора на дигиталната платформа за Източна Европа, Русия и Израел Иля Кретов, съобщиха от министерството.

Над 6 хил. малки и средни предприятия, и физически лица от България към момента продават продукти през глобалната платформа, е било оповестено на срещата. Сред техните най-големи пазари са САЩ (38 на сто от продажбите), Великобритания (15 на сто), Германия (14 на сто) и др., а продукти на български търговци достигат до 140 държави по света.

Смятаме, че можем да предложим още много на българския бизнес, е посочил Иля Кретов като е обяснил, че eBay са готови да организират обучения за български предприемачи, за да научат повече за възможностите на електронната търговия и начините да бъдат по-ефективни.

Зам.-министър Манолев e подчерта, че това е добра възможност и се ангажира агенцията за малки и средни предприятия да участва в подготовката на подобни обучения като селектира и покани заинтересовани компании. Обсъдени са били възможностите и за организиране на насочени събития към българските стартъпи.

Манолев е отбелязал, че все още електронната търговия не е достатъчно добре застъпена в нашата страна. Според Евростат, около 9 на сто от компаниите в страната продават онлайн, а около 27 на сто от потребителите са пазарували в мрежата през последната година.

Като позитивна тенденция можем да посочим, че ръстът, който онлайн търговията има в България, изпреварва средния в Европейския съюз, е казал Александър Манолев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини