Полският президент на официално посещение в България

  • 26 ноември 2018 11:47

  • 310
  • 0
Полският президент на официално посещение в България
© Gettyimages

По покана на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на президентът на Полша Анджей Дуда ще бъде утре / 27 ноември/ на официално посещение в България, съобщава прессекретариатът на държавния глава.

Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството на България и Полша в ЕС и НАТО, регионалното сътрудничество и взаимодействието в сферата на сигурността.
Предвидено е Анджей Дуда да положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

След срещата на двамата президенти, ще започнат и пленарните разговори между делегациите.
В присъствието на държавните глави на България и Полша в Гербовата зала на "Дондуков"2 ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта по повод 100 години от установяването на дипломатически отношения между България и Полша.
Радев и Дуда ще дадат съвместна пресконференция.

В програмата е включено също посещение на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена заедно с Анджей Дуда и Агата Корнхаузер-Дуда в Полския институт в София, където ще бъде открита изложбата "100 години от възстановяването на независимостта на Полша, 100 години от установяването на дипломатически отношения между Полша и България".

В рамките на визитата полският държавен глава ще проведе срещи с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Нора Виткова
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини