Борисов ще участва утре в заседание за Брекзит в Брюксел

  • 24 ноември 2018 14:10

  • 1013
  • 3
Борисов ще участва утре в заседание за Брекзит в Брюксел
© Novini.bg

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в специалното заседание на Европейския съвет във формат по чл. 50 утре, 25 ноември, в Брюксел. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят проекта за споразумение за оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз и проекта за политическа декларация, очертаваща рамката на бъдещите отношения между ЕС от една страна и Великобритания и Северна Ирландия - от друга.

Проектът на Споразумението за оттегляне на Обединеното Кралство от ЕС съответства на интересите на България, тъй като гарантира максимално възможна приемственост и последователност в редица важни за страната ни области.

Той дава възможност за своевременно адаптиране към новия режим на отношения, като гарантира спазването на правата на гражданите, финансовите ни интереси, както и избягването на празнини в отношенията с евентуален негативен ефект върху икономическите, транспортните, социалните, културните, образователните и др. връзки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1013 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.24 | 19:36

3

Питам се, какво разбира еднокнижният специалист по каруцарски белот и мачле от брекзит.
Най-много на другия ден, от разговорите, да има мускулна треска на ръцете и краката!

Ама се досетих, че когато правим общо събрание във фирмата, каним и портиера и чистачката!

2018.11.24 | 16:53

2

Все пак някой трябва да разнася кафе и напитки.

1

2018.11.24 | 14:57

1

Mnenieto na vasalite ne e ot znachenie

Добави коментар

Водещи новини