Предстои МРРБ и АГКК да станат национален координатор по директивата INSPIRE

  • 23 ноември 2018 17:14

  • 432
  • 0
Предстои МРРБ и АГКК да станат национален координатор по директивата INSPIRE
© МРРБ

Събирането, обработката и разпространението на данни от спътниковите системи е от изключителна важност за работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а именно състояние на пътища, свлачищни процеси и дейности по геодезия и картография.

Можем да се възползваме пълноценно от резултатите на вашата дейност, а защо не и от съвместното ни участие в някой от сегментите на програми от приоритет „Космос“ на Програма „Хоризонт 2020“ по програма на Европейската космическа агенция. 

Това каза заместник-министър Валентин Йовев при участието си в Първия национален семинар по програма „Коперник“, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Негов организатор е Институтът за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките. 

Инж. Йовев обяви, че предстои МРРБ и Агенцията по геодезия, картография и кадастър да станат национален координатор по директивата INSPIRE за осъществяване на държавната политика в областта на инфраструктурата за пространствена информация.

Обсъдени бяха варианти за обмен на добри практики за постигане на стратегически цели и политики за удовлетворяване на пълния набор от геопространствена информационна база данни както на държавната и местната власт, така и на гражданите и бизнеса в България. Това би довело до справянето с кризисни ситуации и взимане на мерки за недопускане на бедствия и щети. 

Заместник-министър Йовев поздрави представителите на бранша и им пожела повече работа. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини