Желязков за инцидента в Кресненското дефиле: Не трябва да гледаме какво се е случило, а какво е предотвратено (снимка+видео)

  • 23 ноември 2018 08:06

  • 848
  • 4
Желязков за инцидента в Кресненското дефиле: Не трябва да гледаме какво се е случило, а какво е предотвратено (снимка+видео)
©

Линията в Кресненското дефиле е в добро техническо състояние след сериозен ремонт. В България са ясни всички критични участъци и слаби места по жп трасето. Кресненското дефиле е такова. Охранителите на БДЖ наблюдават участъците 24 часа в денонощието. Минути преди инцидента с падналата скала, районът е бил обходен. Това каза министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в ефира на БТВ.

„Зад скалния къс се вижда, че има пукнатина. Това показва, че е имало процеси, тлеещи от години“, обясни Желязков.

„120 км са опасните участъци в страната“, стана ясно от думите на министъра на транспорта.

„Всяка пролет след топенето не ледовете, алпинисти обикалят тези участъци и извършват обрушване на скалите, където има нужда. Не трябва да гледаме какво се е случило, а какво е предотвратено да се случи. Когато разбрах за инцидента, първото нещо, което си помислих беше: "Слава Богу“, увери той.

„Кантонерите се занимават с инфраструктурата в БДЖ. В момента се поставя видеонаблюдение по определени точки“, съобщи транспортният министър.

„Ще приема подадените оставки на ръководството на Холдинг БДЖ“, категоричен бе Желязков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
848 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2018.11.23 | 10:48

4

Да , беше част от аферата в Костинброд. Напоследък е модно да се назначават аферисти на високи държавни позиции.

Фо

2018.11.23 | 10:11

3

Този не беше ли в дъното на аферата костинброд с бюлетините за герб ?

2018.11.23 | 10:09

2

СДС разби БДЖ.

наму

2018.11.23 | 09:39

1

Кантонерите ги съкратиха за сметка на канцеларските плъхове,а тези пукнатини дето са от години е трябвало да се забележат и вземат мерки!Но няма кой защото всички са заети да лапат от баницата БДЖ!Слезте между работниците господин министър и от това което ще чуете наистина ще ви настръхнат косите!Успех!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини