Държавният секретар по външните работи на Финландия поздрави България за успешното председателство на Съвета на ЕС

  • 22 ноември 2018 16:11

  • 450
  • 0
Държавният секретар по външните работи на Финландия поздрави България за успешното председателство на Съвета на ЕС
© Народно събрание

Държавният секретар по външните работи на Финландия Самули Виртанен поздрави България за успешното провеждане на нейното първо председателство на Съвета на ЕС. Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, разговаря със Самули Виртанен в рамките на двудневната си визита във Финландия.

Председателят на Народното събрание подчерта, че усилията на българските институции са били насочени към постигане на широк консенсус по всички въпроси от дневния ред на ЕС. Освен по приоритетите, заявени от България, съществен напредък имаше и по редица други теми и бяха затворени много законодателни досиета, уточни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Като един от големите успехи на първото за България председателство на Съвета на ЕС тя посочи приемането на процедурните правила за работа на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент.

Избирането на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за представител на тази група в Управителния съвет на Европол е висока оценка за работата и усилията на България по тази тема, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 

Другият основен приоритет на нашето председателство беше темата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани, отбеляза председателят на българския парламент. Ако не интегрираме тези държави в ЕС, някой друг ще ги привлече, защото в политиката, както и в природата, няма вакуум, коментира Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

България и Финландия споделят общо мнение, че разширяването на ЕС трябва да става на база на изпълнените ангажименти от всяка страна, кандидатстваща за членство, беше подчертано по време на разговора.

Очакваме подкрепа от Финландия за скорошно приемане на България в Шенген и за отпадане на Механизма за сътрудничество и оценка на Европейската комисия, подчерта председателят на Народното събрание. Това би била правилна стъпка, защото България отдавна изпълни всички критерии за присъединяване към Шенгенското споразумение, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. До края на мандата на настоящата Европейска комисия България очаква да отпадне и механизмът за сътрудничество и оценка.

Председателят на Народното събрание и държавният секретар по външните работи на Финландия се обединиха около мнението, че политиците трябва да информират повече гражданите за ползите от членството на страните в ЕС.

Това ще стимулира тяхната ангажираност с изборите за Европейски парламент през 2019 г. Гражданите трябва да усетят реалните ползи за живота на всеки един от тях и така ще направим темата по-близка до всеки европеец, подчертаха Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Самули Виртанен. Те бяха единодушни, че не бива да се допуска евроскептицизмът да вземе връх сред гражданите на България и Финландия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини