Цветан Цветанов се срещна с католическите свещеници от община Раковски

  • 16 ноември 2018 21:43

  • 617
  • 0
Цветан Цветанов се срещна с католическите свещеници от община Раковски
© Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна тази вечер с католическите свещеници от община Раковски. Срещата се проведе в читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в кв. „Генерал Николаево“ в Раковски, като на нея присъстваха и кметът на Раковски Павел Гуджеров и депутатът от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Основна тема на разговора бе Законът за вероизповеданията. Цветанов увери присъстващите, че след като първоначалният вариант на законопроекта е създал притеснения сред вероизповеданията, са проведени допълнителни разговори и вече всички притеснения са изчистени.

„Мога да ви уверя, че чужди граждани ще могат да осъществяват служение в България след като са изпратили уведомително писмо до Дирекция "Вероизповедания"“, каза той.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обясни, че дарения ще могат да се правят както досега, защото такова е било желанието на всички вероизповедания в страната. „Също така искам да ви уверя, че финансирането на вероизповеданията се запазва по същия ред. Всички промени, които правим, са само и единствено с цел да се избегне радикализацията“, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ и посочи, че проблем няма да има и с обучението на католическите свещеници в чужбина. Цветанов бе категоричен, че и протестантите ще могат да изповядват религията си без никакъв проблем.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини