МВР участва в сесия на Смесената комисия в областта на борбата с трафика на наркотични вещества в Техеран (снимки)

  • 16 ноември 2018 19:00

  • 325
  • 0
МВР участва в сесия на Смесената комисия в областта на борбата с трафика на наркотични вещества в Техеран (снимки)
© МВР

В периода 12-15 ноември в Техеран се проведе Деветата сесия на Смесената комисия в областта на борбата с незаконния трафик на наркотични вещества. В българската делегация, ръководена от заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, участваха представители на главните дирекции в МВР „Борба с организираната престъпност“ и „Гранична полиция“.

В рамките на работната сесия бяха разгледани конкретни оперативни случаи от последната година на задържани на българска граница наркотици, идващи от Иран. В този смисъл бе потвърдено приоритетното значение на борбата с трафика на наркотични вещества и прекурсори и изказано задоволство от двустранното сътрудничество в тази област.

Двете страни обсъдиха също възможностите за усъвършенстване на механизмите за взаимодействие и набелязаха стъпки за бъдещо партньорство.

В рамките на визитата си в Техеран главен комисар Арабаджиев проведе двустранни срещи със заместник главния прокурор Заед Омрани, със заместник-директора на Щаба за борба с наркотиците ген. Хади Неджад, със заместник-директора на митническите служби д-р Али Могаддаси, с началника на Антинаркотичната полиция на Иран ген. Захедиан и с ректора на полицейската академия ген. Хасан Жавади.

Смесената комисия в областта на борбата с незаконния трафик на наркотични вещества е създадена в изпълнение на Меморандума за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Ислямска Република Иран за сътрудничество в борбата с незаконния трафик на наркотични вещества и прекурсори, подписан през 2003 г. в Техеран. Настоящата сесия е девета поред за Смесената комисия. София бе домакин на срещите през 2003 г., 2009 г. и 2011 г., а Техеран – през 2007 г., 2010 г., 2013 г., 2015 г. и 2017 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини