Томислав Дончев: Всеки опит да се определи протестът с една дума е грешен

  • 16 ноември 2018 08:11

  • 996
  • 2
Томислав Дончев: Всеки опит да се определи протестът с една дума е грешен
©

Всеки опит да се определи протестът с една дума е грешен, защото имаме всичко, коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в сутрешния блок на Нова тв. Протестът си е законно право на гражданска изява. Да се протестира не е незаконно, каза той.

Той призова всички, които протестират да изявяват исканията си, като не пречат на другите.

Ако не се въведе данъкът за старите коли няма да се случи нищо фатално, коментира още той.

„Очакваните приходи от него не са някаква впечатляваща сума. При всички случаи става дума за под 20 млн. лв. на година, като тези пари няма да постъпят в държавния бюджет, а в общинските”, добави той.

Но, по думите му, трябва да се проведе сериозно разговор за чистотата на въздуха. Необходими са комплекси мерки, но трябва да се тръгне отнякъде, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

България поддържа минимален акциз, ставките на данък добавена стойност са едни от най-ниските в Европа, каза той. По думите му очакванията на българите са цените да са по-ниски.Горивата може да е поевтинеят с повече от 5 ст. на литър

Ако има истинска конкуренция, това означава, че цените на горивата са реални, каза той. Има един комисия за защита на конкуренцията, който може да вземе отношение по това, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Ако тя открие нарушение има право да налага глоби, допълни той.

„Обяснения има всякакви. Но при тази ситуация, при която исканията, питанията и недоволството са насочени срещу цените на бензина, аз поканих Петролната и газовата асоциация, която обединява вносители, производители и търговци на горива да проведем разговор. Ако има истинска конкуренция, това означава, че цените са реални”, обясни Дончев.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.16 | 09:39

1

Седесарските мутри замазват положението, искат снизхождение от разгневения народ, но е вече късно.

2018.11.16 | 09:55

2

никога не е късно да ти натръцкам червения тролски г*з тротонедко долна

Добави коментар

Водещи новини