Бисер Петков: Проблемът с неравенството не може да бъде решен с един бюджет

  • 15 ноември 2018 18:26

  • 993
  • 2
Бисер Петков: Проблемът с неравенството не може да бъде решен с един бюджет
©

Исканията на майките се удовлетворяват. Кабинетът прие серия от мерки касаещи хората с увреждания. Това законодателство е насочено към решаване на проблемите на хората. Правителството действа. Това каза социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По отношение на цените на горивата, правителството възнамерява да подпомогне всички, които получават целеви помощи за отопление и да изплати по още 100 лева допълнително, които да компенсират увеличението на цените на газа и горивата“, съобщи той.

Познавам по-добре исканията на майките на деца с увреждания, защото с тях съм провел десетки срещи. Когато има конкретни искания, правителството може да предложи конкретни мерки“, призна социалният министър.

По отношение на социалното неравенство, Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  заяви: „В бюджетът за 2019 година се предвижда един съществен ръст на социалните разходи, предвиден е значителен ръст на минималната работна заплата, която ще стане 560 лева. Предвидени са и разходи за подкрепа на социално-слабите. Във фокуса на правителството са хората с увреждания, именно затова са предвидени 150 милиона лева за тях. Предвидена е една сума от 40 милиона лева за енергийно подпомагане на 200 000 българи, за да се компенсира ръста в цените на горивата. Това са мерки, които целят да подпомогнат уязвимите групи. Проблемът с неравенството не може да бъде решен с един бюджет“, подчерта той.

За последната година средната работна заплата е 1100 лева за последното тримесечие и показва увеличение със 7,8% спрямо предходните три месеца. Имаме изпреварващ ръст на доходите, но той не е толкова значителен, че да промени ситуацията. Линията на бедност за следващата година нараства и това се отчита“, каза социалният министър.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  отчете, че има по-висока събираемост на данъците.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.15 | 19:45

2

Няма по-б е д н и от Б ъ л г а р и т е в Е в р оп а! Че т е те в Г у г ъ л! Мо д е р а т о р а да го Д У Х А !

2018.11.15 | 19:21

1

Линията на бедност за следващата година нараства и това се отчита“, каза социалният министър.

Добави коментар

Водещи новини