БСП: В доклада на ЕК има нещо ново - че медийната среда в България се е влошила драматично (видео)

  • 13 ноември 2018 17:17

  • 1580
  • 17
БСП: В доклада на ЕК има нещо ново - че медийната среда в България се е влошила драматично (видео)
©

И този доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка е предпоследен. Предпоследни бяха и предишният, и по-предишният. Това каза на брифинг зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по повод оповестяването на евродоклада, от който става ясно, че Европейската комисия ще прекрати частично наблюдението си над България.

От шест показателя, ЕК казва, че три са временно изпълнени. Интересно е тези които не са изпълнени. Не са изпълнени изискванията за продължаване на съдебната реформа и може би най-важното - изискванията за борба с корупцията по висшите етажи на властта и корупцията като цяло. Като при корупцията като цяло специално внимание се обръща на това, което Комисията нарича ключова рискова област - тази на обществените поръчки, заяви Зарков.

Когато преди година спорихме с колегите от ГЕРБ дали предишният предпоследен доклад е успешен или не, те казваха: "Поне няма нови изисквания". За съжаление, в този доклад сякаш се прокрадва и нещо ново - Комисията констатира, че през последната година медийната среда в България се е влошила драматично и това трябва да бъде знак за всички ни, подчерта социалистът.

Обективно, очевидно е, че механизмът за сътрудничество и проверка върви към своя край, но проблемите остават, добави той.

За нас най-важното е всеки български гражданин, когато отиде на съд, да има доверие в съдебната система, и ще продължим да работим в тази посока. От БСП гледаме на този доклад спокойно. Ще прочетем техническата му част изключително внимателно, ще предприемем нашите законодателни инициативи, които са препоръчани в него, както правим досега, заяви Зарков.

По думите му ЕК потвърждава твърденията на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че има още много какво да се направи по отношение на корупцията по високите етажи и като цяло, а когато говори за медийната среда - потвърждава изцяло това, което държавният глава каза наскоро за състоянието на демокрацията в България.

В отговор на въпрос как БСП ще отговори на призива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за съвместни действия на институциите, за да приключат препоръките Зарков посочи, че и досега партията му е участвала в съвместни действия на институциите в тази посока. В части от доклада са залегнали и наши законодателни инициативи, които са били приети и които също са допринесли за това три от главите да бъдат временно затворени. Сега трябва да работим, за да бъдат затворени и другите. Но пак подчертавам - не е важно да затваряме глави, важно е да убедим себе си, нашите граждани, че в България има работеща правосъдна система и че можем да разчитаме на нея, каза още Крум Зарков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1580 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Странджата

2018.11.13 | 21:16

17

Говориш за корупция , а ИМПЕКСОВА в какво е забъркана?Кое е по лошо и нагло да излъжеш и окрадеш труда на хората с цел лично и политическо облагодетелстване или да бъдеш корумпиран - не е ли едно и също?Прочети тълковен речник малоумнико.Кои поставиха началото на корупцията в България?

2018.11.13 | 20:37

16

Какво се опитваш да говориш сложни приказки бе путьо. Я бягай и попитай някой по-възрактен, кой създаде мутрите? Не беше ли военният отдел на ЦК на БКП? За какъв справедлив съд ми говориш? Че твойте партийци са най-големите виновници за разсипията на държавата, а сега се правите на паднали от луната! Млад си, мож би си умен, но служиш на грешна, предателска кауза, затова и си си мръсник като тях. Даже повече, защото разбираш какво правиш!

Отвратен

2018.11.13 | 20:34

15

На това идиотче ли не му стигат парите за бензин.

Умник Гюро

2018.11.13 | 20:26

14

Комунист-терорист-боклук.

двете идиотчета

2018.11.13 | 20:22

13

Крумчо и Сашето Симов- две от знаковите идиотчета на партията!

2018.11.13 | 20:21

12

E.Б.И СИ МАЙКАТА БАНДЕРА ПРОСТА

БСП КАЧУЛКИ

2018.11.13 | 18:41

11

Брюксел: България се е справила с организираната престъпност и съдебната независимост КРАТКО И ЯСНО
ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ЧЕ Тъпа червено кратуно, протестиращите са част от БСП а другите са заблудени овце! По времето на Орешарски бензина беше 2.56 а сега е 2.26 по времето на орешарски минималната пенсия беше 150 лева сега е 310лева по времето на Орешаркси минималната заплата беше 250 лева сега е 510 лева ти прави разликата бе червен педерас!
БСПтерористите с качулки СТОЯТ ЗАТ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТАВсички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
ЕЛЕН ОНЧЕВА .И СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП

аз

2018.11.13 | 18:40

10

Тези предатели и родоостъпници винаги преиначават нещата.Щом успехите не са постигнати от тях,са готови да отрекат всичко,което е добро за Родината ни.Но те имат ли Родина!?

2018.11.13 | 17:40

1

Иби й майката на медийната среда, Круме, животът се влоши драматично, Костов ни направи бедни, а сините мутри ни ликвидират като етнос нас българите.

До простия!

2018.11.13 | 18:40

9

Огледай се внимателно и виж, чии живот се е влошил драматично !

Ако не виждаш, аз ще ти помогна !

Лошо е за нищо неможещите, за мързеливите и неграмотните !

Инвалиди и пенсионери, кого са били по-добре !
Сега просто ат БСП-БКПнаследнци ги подстрекават, като знаят, че една лъжа, повторена сто пъти, стана
истина !

А на простия народ, много не му трябва !


..

2018.11.13 | 18:01

4

Единственото което се прокрадва е малкото недоносче Крум Зарков.

Уча се !

2018.11.13 | 18:33

8

Не е единственото !

Има още 3-4 супер нагли човечета, които обясняват като в "БИГ БРАДЪР" , как ържавата пропада и как те ще ни спасят , удобно забравили, защо България е най-бедната в Европа

Ако сме достатъчно тъпи и да им дадем възможност, отново да ни "оправят", ще си го заслужим !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини