От АБВ настояват да не се спира с реформата в пенсионната система

  • 13 ноември 2018 15:24

  • 1120
  • 0
От АБВ настояват да не се спира с реформата в пенсионната система
© Булфото (архив)

От АБВ настояват да не се спира с реформата в пенсионната система, защото това води до непредвидимост на системата и демотивация на гражданите да внасят своите вноски. Това заявиха от ръководството на партията на пресконференция в централата. Много хора са останали излъгани по отношение тавана на пенсиите, смята председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

От партията настояват за спешни промени в ТЕЛК. В тези комисии отсъства трудовата компонента, никой не се грижи за това как даден човек може да бъде интегриран в трудовия процес, заяви Георги Кючуков. Той посочи, че предлагат изцяло отпускането на помощни средства да е в правомощията на НЗОК, защото там има капацитет за контрол.

От АБВ искат диференцирана ставка на ДДС за основни храни, лекарства и учебници. Искат да отпадне 10-процентният плосък данък. Предлагат да се въведе един необлагаем минимум за всички граждани, който да е равен на минималната работна заплата.

АБВ предлага университетските болници да бъдат управлявани от съответните университети, но не и да са тяхна собственост. Партията предлага след получено лечение здравнонеосигурените лица да полагат обществено полезен труд.

От АБВ приветстват решението на правителството за увеличаване на заплатите в бюджетния сектор и на учителите. Ръководството на партията се е срещнало с министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика, с които са обсъдили предложенията. Това е пътят за решаване на проблемите в обществото - чрез диалог и аргументи на една или друга позиция, да се отиде на тази, която отговаря на обществения или на държавния интерес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини