Иван Костов: Пазарът на лекарства трябва да бъде защитен от монопол

  • 22 февруари 2012 10:57

  • 1322
  • 4
Иван Костов: Пазарът на лекарства трябва да бъде защитен от монопол
©

По отношение на проблема за цените на лекарствата, въпросът ми е следният – кой депутат предложи текста за определяне на максимални цени за лекарствата? Кажете му името, за да е ясно кой, в най-добрия случай поради неразбиране на обстоятелствата, е създал тази предпоставка за нарушения. Моля да кажете името.

Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

"Обърнахте логиката по отношение на бонусите и има риск да се налее масло в огъня, който без друго гори в медиите. Бонуси трябва да се дават за извънредна работа, за допълнителен труд, за особено качествено изпълнени задачи, за голямо усърдие в работата, или за носене на голяма материална отговорност. Да се получат бонуси за това, че има някакви резерви някъде, някой оставя пари настрана и след това те трябва да се разпределят – не е редно. Съгласен съм за липсата на прозрачност. Няма основание Нели Нешева да получава бонуси като възнаграждение, тъй като е в управлението, а не служител на НЗОК", категоричен бе лидерът на ДСБ.

Той посочи, че Синята коалиция е предложила да се създаде специален орган, който не само да регулира цените, а и да защитава пазара на лекарствата от злоупотреба с господстващо положение. "Това е сърцевината на въпроса – трябва да бъде защитен пазарът, конкуренцията, от злоупотреби с господстващо положение, ако ги има. Не действат определени комисии и затова от СДС поискаха да сезират КЗК, която и без друго не е свършила досега нито една такава работа. Ако държавата си имаше органи, които да работят, а не да се напълни Министерството на здравеопазването с комисии, в които да са хора, които нямат никакъв кураж да заемат обществено отговорна позиция, ще се получава”, каза още Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1322 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
джъдж

2012.02.26 | 09:38

4
Очевидно г-н Костов , е забравил - кой е авторът на "недоразумението" НЗОК. Ще припомня на забравилите ,че първи шеф на същата ,бе "доказано честният" Стефан Софиянски. Е - при такива родители ,трябва ли да се учудваме ,че отрочето ,също е такова.
Даниела

2012.02.26 | 09:38

2
Уважаеми колега Джъдж, това че Костов е създал НЗОК, пак ли го прави виновен за бонусите? Или и ти като ББ , всички са виновни, само не и ГЕРб
Климент Николов

2012.02.26 | 09:38

3
Създадена от "гадния"Костов НЗОК не беше поправена в продължение на 10 години от "честните,умните,знаещи и можещи" от БСП,НДСВ,ДПС,ГЕРБ,на които народа "умно"възложи управлението на страната.Може би са чакали Костов да подреди държавата,а те само да го наричат "крадец",да крадат и да щракат с пръсти.С ЩРАКАНЕ НА ПРЪСТИ СЕ СТИГА ДО ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА,КЪДЕТО СМЕ В МОМЕНТА.Това показва,че тези партии не трябва да се допускат до управлението на страната,иначе ПОСЛЕДНО МЯСТО.
Даниела

2012.02.26 | 09:37

1
И по темата: по презумпция трябва да се плюе Костов, вместо да се вникне, какво казва той?!! Или мразещите Костов, може би са съгласни за един грип да хвърлят в аптеката 100 лева, не дай си боже нещо по-сериозно. Или сте съгласни(както се опитват да вдигат още здравноосигурителната вноска. Ами аз не съм съгласна вместо сегашните 240 лева, на месец които плащаме със съпруга ми за НЗОК да се увеличат, на 300, за да може да си раздават бонуси. Ами хората с ниски доходи, какво да направят?!!!! Пенсионерите, на които няма кой ДА ИМ ПОМОГНЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ?!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини