Мая Манолова: Лавина от оставки ще има в здравеопазването

  • 22 февруари 2012 10:30

  • 1889
  • 6
Мая Манолова: Лавина от оставки ще има в здравеопазването
©

Една оставка не стига. След нея ще завали лавина от оставки.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Само че тази баница не е ваша – на ГЕРБ, това са парите на всички здравноосигурени лица. Формално темата е за оставката на шефката на НЗОК. Вероятно мнозинството очаква, че с тази оставка ще се затвори темата. Това е доста наивно, защото една оставка няма да реши затлачените проблеми в здравната система, пълната липса на публичност и прозрачност", добави Манолова.

"Нали няма наивници в тази зала, които да мислят, че г-жа Нешева е единственият човек, който е участвал в разпределянето и получаването на бонуси, че не са участвали други хора, че разпределянето на 50 млн. лева на приятелски болници е дело само и единствено на шефката? В тези решения са участвали поне още няколко ключови фигури от ГЕРБ и във всички случаи членовете на Надзорния съвет на Здравната каса. Вие, уважаеми колеги от ГЕРБ, изработихте такова законодателство, което да дава възможност еднолично да се разпределят пари, да се разпорежда с милиони левове без правила. Вие не сте се спрели да творите корупционно законодателство, което ви дава възможност за еднолично разпределяне на публични пари. Така и никой не знае - на колко лица, какви пари е разпределил здравният министър, но скоро ще се разбере. Не е вярно, че няколко милиона са получени от служителите в социалните домове, в спешната помощ. Вие му дадохте възможност с бюджета на Здравната каса да се разпорежда абсолютно безконтролно със 100 милиона лева. Сега със Закона за лечебните заведения министърът иска още правомощия, допълни тя. И министърът ще може да се включи в определянето и стимулирането на приятелски болници, посочи Манолова. Една оставка наистина не стига, защото няма наивници нито в тази зала, нито сред българските граждани", категорична бе Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Според нея, оставки тепърва ще има. "Чухме от здравния министър, че всеки момент може да подаде оставка. Аз бих го посъветвала да си я носи под ръка, защото много скоро ще му влезе в употреба", каза още депутатът от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1889 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
джъдж

2015.06.28 | 14:36

6
Нетолерантността и суеверието винаги са били характерни за глупаците сред простолюдието и никога няма да бъдат изкоренени — те са вечни като самата глупост. Там, където днес се извисяват планини, някога е имало морета, там, където днес се вълнуват морета, някой ден ще има пустини. А глупостта ще си остане глупост. Никодемус де Бот,
джъдж

2012.02.28 | 09:48

4
Защо ли , г-ца Манолова ,държи всеки ден да е в новините ? Може би е нещо ,свързано с климактериума.
Mecata

2012.02.28 | 09:49

5
Еее...ййй, Джу...! Грешиш ! Не е свързано с "климактериума" и циците, а защото им отнеха сочното парче от пицата:)))
ДОБРЕ КАЗАНО!

2012.02.28 | 09:48

3
Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Само че тази баница не е ваша – на ГЕРБ, това са парите на всички здравноосигурени лица. Формално темата е за оставката на шефката на НЗОК. Вероятно мнозинството очаква, че с тази оставка ще се затвори темата. Това е доста наивно, защото една оставка няма да реши затлачените проблеми в здравната система, пълната липса на публичност и прозрачност", добави Манолова.
internet...

2012.02.26 | 09:39

2
Глава 3-та чл.75, ал.2 от Конституцията на България. "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." "уж" се заклеха, но какво направи Герб за почти 3 години? Държавния резерв на страната ни е намалял с 4 млрд. лв. а дългът на държавата се е увеличил с с 1 млрд. лв. Замразиха заплати и пенсии, но за сметка на това цените на ток, вода, горива .... минават и тези в ЕС. Какво направиха за да останат милионите в България? Какво направиха на ЕОН, ЧЕЗ, ЕВН, които продължават да ограбват България и да допринасят за пенсиите в Австрия и Чехия. Нищо не направиха за златното находище в Челопеч, където загубите за България са над 1 млрд. лв. годишно.
internet...

2012.02.26 | 09:39

1
Исландците, които замеряха с камъни своя парламент през 2009 година с искания за обяснение от политиците и банкерите, сега жънат реколтата на своя гняв. От 2008 година до сега местните банки са опростили дългове в размер на 12% от Брутния вътрешен продукт на страната. По този начин са намалили бремето на дълговете на близо една четвърт от населението на страната. Така спокойно може да се каже, че Исландия е единствената страна в света, направила толкова голямо облекчение за домакинствата. Възкресението на Исландия започна от 2008 година, когато банките обявиха фалит заради дългове от $ 85 млрд. Тогава домакинствата получиха подкрепа от правителството, което сключи споразумение с банките, които все още са частично контролирани от държавата, по силата на което те опростиха дългове по кредити, които надхвърлят 110% от пазарната оценка на имотите. Освен това Върховният съд в страната определи, че отвързването на лихвите по кредитите с индекс в чужда валута е нелегално, което отново помогна на домакинствата, защото не те трябва да плащат валутните разлики с кроната. Държавата трябваше да направи това, защото през 2008 година домакинствата имаха дългове в размер на 240% от доходите им. Това наложи предприемането на драстичните мерки. За разлика от останалия свят, Исландия потърси наказателна отговорност от длъжностни лица, допуснали тази ситуация в държавата. Повече от 200 души, сред които бивши изпълнителни директори на големи банки, бяха изправени пред съда с обвинения за извършени криминални престъпления. Така например Ларус Велдинг, бивш изпълнителен директор на Glitnir Bank, която преди кризата бе втората по големина финансова институция в Исландия, бе подведен под отговорност заради гарантирането на нелегален заем и сега ще бъде съден за това. В същото това време в САЩ няма нито един топ банкер, подведен под наказателна отговорност след като излязоха наяве проблемите със структурираните финансови продукти, включващи ипотеки на хора без доходи. Исландия произвежда Брутен вътрешен продукт в размер на $ 13 млрд. През 2009 година икономиката й отчете спад от 6.7%, а през 2011 порасна с 2.9%. През тази година се очаква да постигне 2.4% ръст. Според анализ на Организацията на страните за икономическо развитие (ОИСР), през 2012 година Исландия ще изпревари не само еврозоната, но и развиващите се страни. Цените на имотите са само на 3% под равнището им от преди кризата през 2008 година. През миналата седмица агенция Fitch повиши инвестиционния рейтинг на страната, като й присъди стабилна перспектива. В момента застраховките срещу фалит на Исландия струват точно толкова, колкото тези на Белгия. /Bloomberg

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини