БСП поиска оставките на Мирослав Найденов и Стефан Константинов

  • 22 февруари 2012 10:01

  • 4831
  • 23
БСП поиска оставките на Мирослав Найденов и Стефан Константинов
©

Коалиция за България поиска в декларация оставките на земеделския и на здравния министър - Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, заради оставките на техни служители.

Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен представи декларацията от парламентарната трибуна. "За ПГ на Коалиция за България няма съмнение, че тези оставки и уволнения са част от усилията да се ограничат щетите и негативният ефект за правителството и за партия ГЕРБ. Само един от тези случаи е достатъчно възмутителен. Четирите случая са различни на пръв поглед – Нешева, Николова, Павлова и Харизанов. И четирите предложения идват, след като скандалът е получил публичност. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които още не знаем. Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции сред кадрите на ГЕРБ. За новата звезда от кадрите на ГЕРБ липсата на образование е най-малкият проблем. Липсата на образование бледнее на фона на криминалното му минало. С Харизанов се разделяме сравнително бързо и с желание. Гергана Павлова – човек с почтено минало и подходящо образование – с нея се разделяме не толкова бързо и с известно нежелание. Общото е, че тези хора са част от кадровия провал на ГЕРБ”, каза депутатът от левицата.

"Как да повярваме, че министърът на вътрешните работи, който е прекрасно осведомен за всичко, което се случва, не знае за миналото на един човек, който има пряко отношение към неговото министерство. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването научава от писмо на ЕК, че цените на лекарствата в България са скандално високи. Как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е определила бонуси без знанието на министрите на правосъдието – и предишната, и сегашната? От Коалиция за България очакваме следващата крачка – по-голяма, по-обоснована и необходима – оставките на земеделския и на здравния министър. Очакваме да има откритост на информацията за тези ведомства, чиито ръководители бяха отстранени. Хората не са длъжни да плащат за капризите на властта и за арогантното поведение на хората, които временно притежават властта. Очакваме всички парламентарни групи да се присъединят”, заяви Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4831 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Човек

2012.02.26 | 09:42

17
Гадните комунисти пак се правят на активни, много е лошо усещането че изчезваш от пространствто и се стапяш като партийка на която вече никой не вярва господа комунисти, няма ли да спрете да занимавате хората с простотиите си, не сте интересни.
Кристиян

2012.04.10 | 22:00

23
БСП никога няма да изчезне,даже напротив....От тук нататък ще става все по силна и можеща...тъпаците от герб да се разкарат!
internet...

2012.04.10 | 21:57

22
Глава 3-та чл.75, ал.2 от Конституцията на България. "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." "уж" се заклеха, но какво направи Герб за почти 3 години? Държавния резерв на страната ни е намалял с 4 млрд. лв. а дългът на държавата се е увеличил с с 1 млрд. лв. Замразиха заплати и пенсии, но за сметка на това цените на ток, вода, горива .... минават и тези в ЕС. Какво направиха за да останат милионите в България? Какво направиха на ЕОН, ЧЕЗ, ЕВН, които продължават да ограбват България и да допринасят за пенсиите в Австрия и Чехия. Нищо не направиха за златното находище в Челопеч, където загубите за България са над 1 млрд. лв. годишно.
Кибрит

2012.04.10 | 21:52

21
Не е толкова важно че са ги уволнили , по- важно е ,че са ги назначили , и още по-важно е кой е този който ги е назначил?
internet...

2012.04.10 | 21:52

20
Исландците, които замеряха с камъни своя парламент през 2009 година с искания за обяснение от политиците и банкерите, сега жънат реколтата на своя гняв. От 2008 година до сега местните банки са опростили дългове в размер на 12% от Брутния вътрешен продукт на страната. По този начин са намалили бремето на дълговете на близо една четвърт от населението на страната. Така спокойно може да се каже, че Исландия е единствената страна в света, направила толкова голямо облекчение за домакинствата. Възкресението на Исландия започна от 2008 година, когато банките обявиха фалит заради дългове от $ 85 млрд. Тогава домакинствата получиха подкрепа от правителството, което сключи споразумение с банките, които все още са частично контролирани от държавата, по силата на което те опростиха дългове по кредити, които надхвърлят 110% от пазарната оценка на имотите. Освен това Върховният съд в страната определи, че отвързването на лихвите по кредитите с индекс в чужда валута е нелегално, което отново помогна на домакинствата, защото не те трябва да плащат валутните разлики с кроната. Държавата трябваше да направи това, защото през 2008 година домакинствата имаха дългове в размер на 240% от доходите им. Това наложи предприемането на драстичните мерки. За разлика от останалия свят, Исландия потърси наказателна отговорност от длъжностни лица, допуснали тази ситуация в държавата. Повече от 200 души, сред които бивши изпълнителни директори на големи банки, бяха изправени пред съда с обвинения за извършени криминални престъпления. Така например Ларус Велдинг, бивш изпълнителен директор на Glitnir Bank, която преди кризата бе втората по големина финансова институция в Исландия, бе подведен под отговорност заради гарантирането на нелегален заем и сега ще бъде съден за това. В същото това време в САЩ няма нито един топ банкер, подведен под наказателна отговорност след като излязоха наяве проблемите със структурираните финансови продукти, включващи ипотеки на хора без доходи. Исландия произвежда Брутен вътрешен продукт в размер на $ 13 млрд. През 2009 година икономиката й отчете спад от 6.7%, а през 2011 порасна с 2.9%. През тази година се очаква да постигне 2.4% ръст. Според анализ на Организацията на страните за икономическо развитие (ОИСР), през 2012 година Исландия ще изпревари не само еврозоната, но и развиващите се страни. Цените на имотите са само на 3% под равнището им от преди кризата през 2008 година. През миналата седмица агенция Fitch повиши инвестиционния рейтинг на страната, като й присъди стабилна перспектива. В момента застраховките срещу фалит на Исландия струват точно толкова, колкото тези на Белгия.
Кибрит

2012.04.10 | 21:52

19
Твоите безмислени пледоарии ,въобще не ме затрудняват, но за по голямата част от аудиторията тук те са просто неразбираеми .А за мен е ясно ,че преподавателката ти по риторика е била страшна мацка и за това си посещавал по-често тези лекции за разлика от политологията и политическото мислене . Ако си адвокат за мен ти си един посредствен шиканьор.
джъдж

2012.02.26 | 09:40

6
А ти ,недей да подценяваш интелекта ,на "по-голямата част от аудиторията". Относно моите професионални умения - не смятам ,че точно ти трябва да ги оценяваш ,както и не смятам че те засягат. /аз не коментирам твоите умения ,като "оператор на биологична единица" ,нали ?/

2012.02.26 | 09:40

4
ТОЯ АКО Е ЮРИСТ АЗ СЪМ КОСМОНАВТ!

2012.02.26 | 09:42

18
Оставка на цялото народно събрание и управление на България трябва да се иска от нас, гражданите не само на 1 - 2 министри !
отговор на Човека

2012.02.26 | 09:42

16
Спокойно бе братле. Стой и гледай само , как до 1 - 2 години ще се случи същото и с ГЕРБ - те отдавна са започнали да затъват яко в лайната и е въпрос на време да им се случи същото , като на БСП и Жанчо през '97 , както и на НДСВ , БКП , Тройната Коалиция , Атака...и др. подобни бити карти...
:)

2012.02.26 | 09:41

12
Говориш така сякаш те губят от цялата тая история.Управляващи и управлявани ще има и винаги ще има,чисто и просто,защото такава е природата на човека,той(човек) винаги има нужда да бъде напътстван,независимо дали било духовно или материално,по един или по друг начин,в края на деня,колкото и клиширано да звучи по-силния,по-умния винаги печели.
джъдж

2012.02.26 | 09:42

15
Интересно - "червените шапчици" продължават да се държат така ,като че ли ,нещо зависи от тях.
Долу ГЕРБ

2012.02.26 | 09:42

13
Интересно,ти продължаваш да постваш ТЪПИ коментари,да не мислиш, че някой ги чете???
Alex

2012.02.26 | 09:42

14
Kъм 2011г. минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро. Ирак, който бе изравнен със земята минимална работна заплата в размер на 146,91 евро. Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро. Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро. В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро. "Икономическият гигант" остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро. Тринидад и Тобаго - 176,88 евро. Сейнт Винсент и Гренадини - 151,02 евро. Сейнт Китс и Невис - 387,20 евро. Антигуа и Барбуда - 337,92 евро. Перу - 178,04 евро и Еквадор - 151,42 евро , които са в списъка на държавите от Третия свят!!! Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в България - член на ЕС и НАТО. Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина. Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина. Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а Българинът - за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н. Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България! Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България! Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо Българите! Иранецът - "враг на човечеството"-според САЩ, има 39,75% по-висока покупателна способност от Българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, "македонецът" има 6,92% по-висока покупателна способност от Българина! Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от Българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на Българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока. Мексико - 79,28% по-висока. Пуерто Рико - 147,08% по-висока и т.н. 10 пъти по-ниски заплати и 5 пъти по-ниска производителност от тази в ЕС. 82% по-ниска покупателна способност от средностатистическия хондурасец, който не е член на ЕС и на НАТО
777

2012.02.25 | 18:57

2
do nomer18 tova ne e kazano ot naroda a ot isus i go e kazal taka;ne gledai sa4icata v okoto na brata si a pogledni na gredata v tvoeto oko.;
джъдж

2012.02.26 | 09:41

11
Mea culpa !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини