Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит

  • 09 ноември 2018 18:32

  • 441
  • 2
Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит
© Булфото

Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит, съобщава пресцентърът на партията.

Председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, зам.-председателят доц. Христо Михайлов, лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка и председателят на Гражданския съвет на партията проф. Любомир Халачев са информирали Негово Светейшество за изградения в Русия Граждански комитет под председателството на министъра на културата Владимир Медински за честванията на 800-годишнината от рождението на св. княз Александър Невски, чието име носи Патриаршеската катедрала в София.
Петков е предложил комитетът да бъде информиран, че церемонии за годишнината от рождението на св. Александър Невски, която се отбелязва през 2021 г., ще има и в България. Председателят на АБВ е изразил увереност, че може да бъде потърсено и съдействие от руските организатори за реставрационни и укрепителни дейности на храма "Св. Александър Невски" в София.

Петков е казал, че е разговарял за състоянието на Патриаршеската катедрала и необходимостта от нейното възстановяване и съхраняване и с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.
Той е категоричен, че храмът е една от емблемите на българското православие и не бива да променя своето име, каквито спекулативни предложения се появиха напоследък, се посочва в съобщението.

От ръководството на АБВ са подкрепили и принципните разбирания на Светия синод за Закона за вероизповеданията, който трябва да гарантира самостоятелност, но и подкрепа за православието ни като традиционно вероизповедание, залегнало и в Конституцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХАХА

2018.11.10 | 00:25

2

Москва мобилизира петата колона. Александър Невски. Дръжки. Заради Украйна е цялата работа.

2018.11.09 | 22:28

1

Каза ли НАЗДРАВЕ на патриарха бе Румба?

Добави коментар

Водещи новини