Мария Габриел участва във форуми за изкуствения интелект, фалшивите новини и цифровизацията на библиотеките

  • 08 ноември 2018 14:50

  • 687
  • 1
Мария Габриел участва във форуми за изкуствения интелект, фалшивите новини и цифровизацията на библиотеките
© Представителство на ЕК в България

На 9 ноември (петък) от 09:00 ч. в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще открие конференция за виртуалната реалност и изкуствения интелект "Бъдещето на реалността", която се провежда под неин патронаж, заедно с министърпредседателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Комисарят ще представи стратегията на ЕК за изкуствения интелект и ще обсъди с представители на световно известни високотехнологични компании от няколко континента как да се развиват високите технологии в полза на хората и бизнеса.

Форумът "Библиотеките днес и цифровата трансформация" е следващата за деня конференция, която също се провежда под патронажа на българския еврокомисар.

Националната конференция с международно участие събира лектори и участници от България, Европа и САЩ за дебат относно предизвикателствата пред обществените библиотеки, опазването и достъпа до културното наследство в XXI век, новите технологии и програми в библиотеките, медийната грамотност и цифровите умения.

Комисарят ще закрие форума в 11:30 ч. в зала „Рубин“ на хотел „Рамада“. В 14:00 ч. в зала 6 на НДК, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще участва в конференцията "Фалшиви новини от истински тролове", в която ще представи актуалното състояние на политиката на ЕК за борба с дезинформацията онлайн и резултатите от предприетите до момента мерки, включително Кодекса за добри практики, изготвен наскоро от Форума относно дезинформацията онлайн.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
shefkata

2018.11.08 | 15:40

1

ИТ шефката ни с изкуствен интелект
фалшива ИТ квалификация
и доста цифри заплата

Добави коментар

Водещи новини