КПКОНПИ установи конфликт на интереси при бившия директор на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация"

  • 08 ноември 2018 13:22

  • 866
  • 0
КПКОНПИ установи конфликт на интереси при бившия директор на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация"
©

Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси по отношение на бившия директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА) Минчо Цветков. Това става известно от решение на комисията, публикувано на сайта ѝ.

За Цветков е установено още, че не е подал декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Става дума за Удостоверение за одобрена организация за обучение през 2014 г.

Разследването на КПКОНПИ е по сигнал от 2015 г. за това, че Цветков, като Главен директор на ГД ГВА, в периода септември 2011 г. - януари 2014 г. е тренирал и проверявал български и чужди пилоти в работно време. За това той е получавал между 45 евро и 65 евро на час. Сесиите за тренировка били по 4 часа, а за проверка по 2 часа.

От документите на КПКОНПИ става ясно, че Цветков не е отишъл на изслушването в комисията, а е предоставил писмено възражение на сигнала срещу него. Комисията е установила, че Цветков е имал гражданско-правни отношения с частна фирма. Както и, че е извършвал проверки и тренировки по заявления на български и чуждестранни лица в тази фирма. За това той получавал съответно възнаграждение, което води до извод за наличие на свързаност между него и юридическото лице, се казва в решението на комисията. От събраните данни е станало ясно, че Цветков е имал отношения с фирмата повече от четири години, а размерът на изплатеното в този период възнаграждение е бил 59 182.32 лева без данъците.

Установено е още, че от упражнените от него властнически правомощия е реализирана нематериална облага за същата фирма, изразяваща се в помощ и подкрепа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини