Политолог: Започнаха да "горят бушони" на ниските места на управлението

  • 21 февруари 2012 09:35

  • 1923
  • 3
Политолог: Започнаха да "горят бушони" на ниските места на управлението
©

Серията от оставки и отстранявания от длъжност, на които сме свидетели напоследък, бе повод за коментар на политолога Иван Начев пред БНР.

"От една страна това е тенденция, защото започнаха, образно казано, да горят бушони на най-ниските равнища. Причината е съвсем проста, тя се състои в това, че всъщност две години след началото на мандата ние не виждаме реални резултати от това управление. За да не анализираме именно резултатите, нашето внимание се отвлича от такива неща", заяви той.

"Част от случаите си приличат, тъй като два от тях показват, че става въпрос за раздаване на бонуси в момент, в който имаме проблеми с бюджета, да не говорим как живее голяма част от хората. Това да си определите за себе си 8 хиляди лева бонус за месец е меко казано поведение, което трябва да бъде по някакъв начин санкционирано", добави Начев.

Политологът коментира и позицията на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по повод временното отстраняване на председателя на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов. Според него това е едно от многото неправомерни назначения на хора, които са некомпетентни. Според политолога не става въпрос за сбъркана кадрова политика. Прогнозата на Иван Начев е до края на годината да има по-сериозни сътресения по върховете на управлението. Според него най-скандалните министри дотогава ще си отидат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1923 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЧЕРЕН ПОЛУПРОВОДНИК

2012.02.29 | 12:47

3
НАЙ -НЕКАДЪРНОТО И КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА!
Бял Полуовес

2012.02.22 | 20:52

2
Как се мери компетентността на политолозите?Стига ли диплома от Североюжния Славянофренски свободен университет?
Виден Цоцилог

2012.02.22 | 20:52

1
Колеги, що сте толкова челногледи, не видите ли че според Калъф Интренешънъл, Емби-ЕмнНеби, Ъглополовяща и др.п. Приматът и негово правителство плътно са окупирали челната десятка, а пък рейтинга на правителството през последния месец дори се бил вдигнал ск цели 5%!!!! Да не говорим че фамозната Кристалина продължава незнам-как да бъде на първо място по популярност сред Българите - цоциологическа мИстерия някаква!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини