Жельо Бойчев: Моделът на управление на страната е изчерпан

  • 28 октомври 2018 12:51

  • 1479
  • 8
Жельо Бойчев: Моделът на управление на страната е изчерпан
© Novini.bg (архив)

Моделът на управление на страната е изчерпан. Нужно е обединение около няколко идеи, в дългосрочен план, за развитие на страната. Това каза пред БНР народният представител от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той добави, че БСП е в подготовка на алтернатива за развитие на страната и радикална промяна на социално – икономическия модел на управление на държавата, имайки предвид „Визия за България”.

„По отношение на системата на здравеопазването, ние имаме алтернатива за развитието му. Това, което ни се предлага от ГЕРБ не само не решава проблемите в сектора, напротив, потъваме още повече. И двата модела на Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през са грешни. Първият, за демонополизацията на НЗОК, не решава проблема, който извежда, че нямало пари за здраве, защото демонополизирането на касата не дава допълнително средства, а ги намалява. Тогава ще се стигне до ситуация да има здравни каси за бедни и за богати. Вторият модел, който се предлага, ще промени солидарния здравен модел и ще го направи застрахователен. Сега предлагат още 800 милиона за здравеопазването, без да са затегнали разходването на средствата”, заяви Жельо Бойчев.

Според него, в момента, има бели петна на цели територии в България, където хората са затруднени, като достъп до здравеопазване, заради липса на болници. Това е и ограничение на конституционното им право.

По темата за хвалбата на премиера, че имало разкриваемост на контрабандата, Бойчев попита къде са контрабандистите. Същевременно няма по-високи приходи от контрабандата. Според него, в момента, има тежка политическа криза.

Той коментира и протеста на майките на деца с увреждания като заяви, че е отвратителен опитът на правителството да противопоставя различни групи хора с увреждания - едни на други.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1479 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.10.29 | 18:27

8
Моделът е кофти. Трябва да се смени така: ние от БСП, водени от приватизаторката, крадем безконтролно заедно с турците. Заграбваме предприятия. Фалираме банки. Обираме спестявания. Създаваме хаос и постоянно напрежение. Червените барони и баронеси се кефят. Вие ахмаците бачкате! Почтибез пари. И ни вярвате, защото сте тъпи. И трябва да ни докарате на власт! СЕГА !!!
Умник Гюро

2018.10.28 | 23:56

7
Червените боклуци-комунисти трябва да се изличат от територията на независима Велика България.
БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.10.28 | 14:41

6
НЯМАТ ШАНС ПОВЕЧЕ ДА КРАДАТ С ДПС ЗАЕДНО И ВЕЧЕ ЩЕ ПОВТАРЯТ ТОВА МОДЕЛО ТА МОДЕЛО ЗБЪРКАН СИ ТИ И МАИКАТИ НИНОВА М.А.А.В.И ДА Е.Б.А БЕСЕПАРСКА КРАДЛИВА
АЗ БЕНЧО ,МИТКО ОЧИЧКИТЕ,АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ И НАРКОТИЦИ,КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ ОТ БСП,БСП БАНЕВИ И ТАРТОРА НА БСП/ДПС ПРОКОПИЕВ ,ОРЕШАРСКИ И ВСИЧКИ ДРУГИ МАФИОТИ СИ ИСКАМЕ ПАРИТЕ ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ НА БСП ОТКРАДЕНИ ОТ КТБ КУРНЕЛИО ТИ НИ ИЗЛЪГА ДАИ СИ НИ ОТКРАДЕНОТО ГАДИНО НА САТАНАТА
Със откредените пари КОЙТО ЩЕ СЪБЕРЕМ от БСП ще бъдат ПОВИШЕНИ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА И ЗА ПЕНСИ ЩЕ ИМА МНОГО СТЕ ОТКРАЛИ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КУФАРИ ЩЕ СЪБЕРЕМ и ще бъде.построен нов затвор за техноипексовата госпожа и всички МАФИОТИ от БСП
няма мандра

2018.10.28 | 14:09

5
червените хиени чакат да захапят кокала изгладнели и освирепели

2018.10.28 | 13:39

4
Простак
Доктор Дулитъл

2018.10.28 | 13:25

3
Отдааавна вече не работя за Идеята и аз - или кеш,или къш..

2018.10.28 | 13:21

2
някой да е чул, комуняга да се е нахранил/ налапал/ накрал достатъчно?!?!?
Манев

2018.10.28 | 13:15

1
А вашият властови капацитет е постоянно празен. Какъв е този прочут модел който старателно криете.

Добави коментар

Водещи новини