Мирослав Найденов: Ако Георги Харизанов е невинен, ще го върнем на работа

  • 21 февруари 2012 07:18

  • 2508
  • 1
Мирослав Найденов: Ако Георги Харизанов е невинен, ще го върнем на работа
© Булфото

Вчера разбрах от досегашния председател на Борда на директорите Георги Харизанов за делата срещу него. В късните часове имах разговор с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и това е нашето решение.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по повод временното отстраняване от длъжност на Харизанов заради повдигнато обвинение срещу него от 2001 г.

Той посочи, че това се прави, за да не се създава излишно напрежение и за да може истината да излезе наяве. "Харизанов никога не ми е бил съветник, той дойде от дружеството "Агроволтинвест", което показа изключително добри резултати. От Борда на директорите на "Напоителни системи" го избраха сами за председател. Има много добри референции за работата му, справя се много добре с работата в засегнатите от наводнения райони, но след като има повдигнато обвинение, за да няма спекулации, взехме това решение", заяви министърът.

Той добави, че се надява разследването да приключи скоро. Найденов заяви, че ако не се докаже вина, Харизанов ще бъде върнат в Борда на директорите на "Напоителни системи" като член на борда. "Това е нормално, ако някой бъде оневинен. Странно ми е как се повдига обвинение 11 г. след деянието. Харизанов никога не е лъгал, за разлика от Калина Илиева, той и в момента продължава образованието си. При Калина Илиева беше обратното - тя излъга за дипломата си и заемаше оперативен пост, чрез който се разпределяха огромни средства. Още днес събираме останалите членове на Борда на директорите, предполагам, че Георги Харизанов ще бъде заменен от човек от "Напоителни системи". Смяната едва ли ще попречи на работата на дружеството, но при всички случаи е неприятна история. Да се надяваме, че истината ще излезе наяве", каза още земеделският министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.21 | 22:55

1
а бре Найденов кои сте вие че да го връщате на работа и то без диплома малко ли са младите кадри от инженери които хващат преку границу че вие вече и без образование взехте да ги подбирате че те големи специалисти бре айде сиктер хубав пример давате -това ли е новия модел в тази държава която за едни е златна мина а за други мащеха

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини