До 2020 година европейските инвестиции в блокчейн технологиите ще достигнат 300 милиона евро

  • 26 октомври 2018 14:59

  • 827
  • 1
До 2020 година европейските инвестиции в блокчейн технологиите ще достигнат 300 милиона евро
©

До 2020 година европейските инвестиции в блокчейн технологиите ще достигнат 300 милиона евро, каза еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, която откри конференцията CEE BLOCK, която има амбицията да се превърне в най-големия блокчейн форум за региона. Това съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

При откриването тя е посочила, че блокчейн технологията променя начина, по който гражданите и фирмите си сътрудничат, обменят информация, правят сделки и предоставят услуги.

"Блокчейн е възможност, която не трябва да пропускаме. Това е възможност за европейския бизнес да въведе нови надеждни бизнес модели, а за публичните власти да предоставят по-иновативни и сигурни услуги за гражданите. Това е възможност и за страните членки да преосмислят начина на работа на своите информационни системи и начина, по който потребителите и техните лични данни са защитени", е отбелязала Габриел.

Тя е информирала, че в европейската обсерватория за блокчейн, която е започнала работа през февруари, вече има включени над хиляда организации с над 400 проекта. През април, 26 страни членки, сред които и България, са се обединили в съвместна декларация за създаването на надеждна европейска инфраструктура за блокчейн услуги. Тя ще подпомогне предоставянето на трансгранични цифрови публични услуги по най-високите стандарти за сигурност, защита на данните и енергийна ефективност.

Блокчейн ще създаде нови възможности за бизнес, ще стимулира иновативността и ще донесе ползи на гражданите, е казала Габриел.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е отбелязала още, че приложенията на блокчейн могат да бъдат видени както в държавната администрация и митниците, така и в банковия сектор, финансите, енергетиката и дори при гарантиране на сигурността на системите за гласуване на изборите. В бъдещият многогодишен бюджет на ЕС за периода след 2021 г. тя е предложила създаването на нова програма "Цифрова Европа", в която са предвидени средства за подкрепа развитието на блокчейн.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.26 | 17:48

1
Лягай и ставай с прояви в социалната свера че не се издържа вече. А другото след това

Добави коментар

Водещи новини