Младен Маринов: Постигнатото резултатно взаимодействие между българските и германските служби е доказано в практиката

  • 23 октомври 2018 14:54

  • 831
  • 1
Младен Маринов: Постигнатото резултатно взаимодействие между българските и германските служби е доказано в практиката
© МВР

В рамките на работната визита във ФР Германия министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, проведе среща с Хорст Зеехофер, федерален министър на вътрешните работи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата споделиха общата оценка за изградено работещо и резултатно сътрудничество в областта на вътрешните работи. 

Министър Маринов изказа искрената си благодарност към германските федерални и провинциални институции за професионалната работа и оказаното съдействие при задържането и екстрадицията на извършителя на тежкото криминално престъпление в Русе.

„Този случай още веднъж доказва ефективността на европейските инструменти за полицейско взаимодействие, както и постигнатото високо ниво на доверие между българските и германските колеги и на практика илюстрира приемственост, задълбоченост и резултатност във взаимодействието", отбеляза той. 

В хода на разговорите Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, припомни заложените основни приоритети по време на българското председателство в областта на вътрешните работи - сигурността на външните граници и противодействието на нелегалната миграция. Като пример за солидарността към страната ни посочи активното участие на Германия в съвместни операции на Фронтекс на българските граници.

Той изрази убеждението си в необходимостта от прилагането на общ европейски подход към управлението на миграционните процеси и намирането на правилния баланс между отговорност и солидарност.

В този смисъл бе изразена и единната позиция за продължаване на работата в три основни направления - по-ефективен контрол на външните граници, засилена външна дейност и реформа на системата за убежище. 

В българската делегация участва и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МВР

2018.10.23 | 16:13

1
Най накрая МВР си намери своя министър,тръгнал от редови полицай до висшия ешелон,хора нека му пожелаем да се справя по-добре от досега действащите,разбира се това е мое мнение,но мисля че ще се справи като министър на МВР.

Добави коментар

Водещи новини