Бойко Борисов ще разговаря днес в Кайро с президента на Египет

  • 23 октомври 2018 06:38

  • 663
  • 2
Бойко Борисов ще разговаря днес в Кайро с президента на Египет
© Булфото/Архив

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който снощи пристигна на официално посещение в Египет, ще се срещне днес с президента на страната Абдел Фатах ас Сиси. Целта на визитата е задълбочаване на двустранното сътрудничество.

Очаква се двамата да обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес, както и да бъдат засегнати теми като миграцията и потенциални доставки на природен газ от Египет.

Борисов вече се срещна с египетския премиер Мустафа Мадбули. При срещата с него премиерът Борисов е отбелязал, че българското правителство се стреми да поддържа интензивен политически диалог на всички нива с традиционните партньори на България в Близкия Изток и Северна Африка, като е допълнил, че страната ни е готова да пълноценни и взаимноизгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес - икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, култура, образование. Борисов е изразил и увереност, че с настоящата му визита в Кайро ще се постигне конструктивен диалог по ключови теми от двустранен и регионален характер.

Настоящото посещение на българския премиер е втората визита на това равнище в историята на двустранните ни отношения. В българската делегация са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

 

Последвайте канала на

БТА
663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАРТЕР

2018.10.23 | 06:54

1
Можем да изнасяме зеленооткъснати кауни за Египет в замяна на газ или петрол . А ако им трябват " приватизатори " -- можем да ги залеем за нула време , тук е пълно с такива !
John

2018.10.23 | 07:13

2
Какво може се решава от Посолството в Южния парк. Ще смажем Русия с помощта на останалите славяни. Бедняците се избиват едни други лесно. Ще ставате още по-бедни. Ние знаем и поощряваме вашето правителство да ви ограбва.

Добави коментар

Водещи новини