Цао Дзиенмин: Сътрудничеството "16+1" става все по-силно, резултатите вече са видими за хората (видео)

  • 20 октомври 2018 09:52

  • 2129
  • 0
Цао Дзиенмин: Сътрудничеството "16+1" става все по-силно, резултатите вече са видими за хората (видео)
© Министерски съвет

Сътрудничеството "16+1" става все по-силно и когато се насочат усилията в местното такова, резултатите вече са видими за хората. Това каза заместник-председателят на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин по време на откриването на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1“.

По думите му сътрудничеството е златен мост, който да допълни и разработи потенциала и да даде нови резултати. „Нашият президент предлага да се разработят нов тип международни взаимоотношения, за да може да се осигури по-добро бъдеще за човечеството“, коментира той.

„Радвам се, че през последните години имаме много сериозни резултати и на местно ниво“, посочи Дзиенмин.

„Пекин приема срещи на колегии от Китай и Европа, за да може по-бързо да се развива местното сътрудничество, да може влиянието на "16+1" да се увеличи. Тази среща показва как може да се мисли глобално, но да се действа локално. Днес светът се променя с темпове, които не са виждани от векове“, допълни той. По думите му дигитализацията, културното разнообразие са все по-силно влияещи на нашия живот. 

Дзиенмин уточни, че между Сърбия, Унгария, Чехия и Китай се е разработило сътрудничество на базата "16+1". Той даде пример и с Пловдив, който е сътрудничил с провинция на Китай. „Всичко това не само задвижи индустриалното развитие в нашите страни, но освен това създаде работни места с високо качество“, допълни още Дзиенмин. Той предложи да се подсили ролята на местното сътрудничество и обясни, че се надява, че ресурсите, които се насочват към туризма, ще доведат до повече полети. Дзиенмин посочи, че ще е хубаво китайските туристи да получават по-лесно визи. За линията на образованието според него има достатъчно възможности да се разработват връзките между младежта. „През 2022 г. ще бъдем домакини на много интересни младежки инициативи. В областта на спорта можем да разработим нови механизми за сътрудничество. Вече казах колко прекрасна е София през есента. Трябва да използваме историческите възможности, които ни се предоставят от днешното време“, допълни още той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини