Управляващи и опозиция стартираха с караниците около вота на недоверие

  • 19 октомври 2018 07:59

  • 1138
  • 5
Управляващи и опозиция стартираха с караниците около вота на недоверие
©

Искам да поздравя всички български лекари с днешния празник. Проблеми в системата има. Ние не отричаме това и търсим техните решения. Днес се надявам да има конструктивен дебат, защото във "Визия за България" аз не откривам алтернатива. Ние винаги сме твърдяли, че решенията в здравеопазването трябва да са надпартийни и сме подкрепяли такива.

Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Заедно с нея гост беше колегата и от БСП Георги Йорданов. Двамата дискутираха предстоящите дебатите в парламента по вота на недоверие внесен от БСП на тема здравеопазване. "Аз също искам да поздравя всички български лекари по повод днешния празник. Благодарение на тяхното търпение системата все още работи. Този вот не е иницииран от БСП, а от българските граждани и пациенти. Проблемите в сектора са огромни", разкри Йорданов.

"Ние изпълняваме нашите обещания в здравеопазването. Предложени за обществено обсъждане са модели на реформа на системата. Текат дебати по темата. За първи път виждам да се иска вот на недоверие за дебати, които нямат все още норамтивна уредба. Повечето мотиви на опозицията са неверни. Всички български граждани имат достъп до здравеопазване. В българското здравеопазване имаме може би едни от най-бързите достъпи до първична и доболнична помощ. Аз не виждам каква алтернатива предлагат от БСП", добави Дариткова.

През целия разговор двамата народни представители не спряха да се прекъсват и да говорят един през друг, като на зрителите беше трудно да разберат позициите им. По този начин управляващи и опозиция загатнаха какво ни чака след един час в парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1138 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.19 | 08:32

1
Да ЖИВЕЕ БСП !
Умник Гюро

2018.10.19 | 10:19

5
Дрислив червен трол.

2018.10.19 | 08:37

3
Точно така другарю Гюро ! VENSEREMOS !
Простака Гюро

2018.10.19 | 08:33

2
ПРЪЦ !
Умник Гюро

2018.10.19 | 09:47

4
БКП/БСП вън от пределите на свободна България!

Добави коментар

Водещи новини