Румен Радев отива във Великобритания

  • 16 октомври 2018 14:32

  • 1314
  • 4
Румен Радев отива във Великобритания
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на работно посещение във Великобритания от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и. Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена, съобщават от президентския прессекретариат.

На 17 октомври президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се планират и контролират всички морски дейности на Алианса. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе среща с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън. Очаква се двамата да обсъдят съвместните операции и учения, в които България участва, както и сътрудничеството на Военноморските сили на България в рамките на НАТО.

По-късно същия ден президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещнe с наши сънародници, живеещи във Великобритания.

На 18 октомври българският държавен глава ще има аудиенция при Нейно Величество Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

По-късно през деня президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще изнесе лекция на тема "Предизвикателства за сигурността пред Европа" в "Оксфорд Юниън" – най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд, основана през 1823 година. Държавният глава ще разговаря и с български студенти, които следват във Великобритания, и с членове на Комитета на "Оксфорд Юниън".

В рамките на визитата си във Великобритания на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

По време на посещението във Великобритания съпругата на държавния глава Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1314 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.10.16 | 15:25

3
И понеже и Аз му плащам пътните пък и на жена му,да внимава какво говори и в полза ли е на България.

2018.10.16 | 15:40

4
зависи от инструктажа на решетников

2018.10.16 | 15:24

2
голям цирк ще е
Нейтън Ротшилд

2018.10.16 | 14:52

1
Добре ще е да му обяснят на селяндура от село Славяново, че: Кралицата не бива да се гледа в очите, че не може да я докосва по никакъв начин... и че ще трябва да и коленичи в знак на почит. В Кремъл надали са му обяснили как се говори с владетелите на света.

Добави коментар

Водещи новини