Румен Радев: Добре е бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат

  • 09 октомври 2018 15:37

  • 2468
  • 7
Румен Радев: Добре е бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат
©

Според президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на би било добре бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат и санкция на парламента. Държавният глава изрази тази позиция при закриването на днешната кръгла маса по проблемите на неравенствата и бедността в България, която се състоя под негов патронаж.

Вие днес всички се обединихте около тезата, че трябва промяна. Тя може да стане само с дебат около истината, сблъсък на идеи и привличане на обществото и всички институции в него, защото само така можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря, каза държавният глава. По думите му следваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента. Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Обобщавайки различни политически и икономически модели при закриването на дискусията, Радев даде като пример за т.нар. творческо разрушение електронното управление. Пример за съпротива към "творческото разрушение" е в продължение на много години да се измислят всякакви поводи и оправдания то да не бъде факт, защото електронното управление води към прозрачност, отбеляза президентът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2468 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.10.09 | 19:27

5
И тоя е редкопръст. Защо трябва да се изхарчи излишъкът? Не трябва ли да има пари за черни дни? Комунистическа му работа, всичко да се съсипе, докрай.

2018.10.10 | 21:04

7
Както при "царя" направиха куп ненужни неща а при Станишев кризата ни удари и закъсахме под мъдрото ръководство на БСП.

2018.10.10 | 04:51

6
Съединителя пак се изказа....

2018.10.09 | 18:27

4
Боклук
Умник Гюро

2018.10.09 | 16:25

3
По стар комунистически обичай Фатмака Радев се надява да се бръкне в общата каца и да се откраднат народните пари. Червен боклук!
категорично против Популиста

2018.10.09 | 16:03

2
Когато си направиш партия , вземеш властта , събереш излишък -- чак тогава можеш да се правиш на майка Тереза !
ай сифон

2018.10.09 | 15:59

1
я па тоя искал да харчи После кво праим при една криза Вие ще се возите в Мерцедесите а Ние в Катафалките

Добави коментар

Водещи новини