Митрополит Антоний с коментар за правителствените решения

  • 05 октомври 2018 07:50

  • 1674
  • 3
Митрополит Антоний с коментар за правителствените решения
© Нова телевизия

Средствата, които се отпускат от държавния бюджет винаги се проверяват, като те отиват по каналния ред за църквите. Наруши се автономията на Българската православна църква. Това заяви митрополит Антоний в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Несъгласни сме с понятието "религиозен фанатизъм", тъй като няма точна конкретизация на определение. Едно мирно шествие може да бъде заклеймено като фанатизъм, ако на дадено правителство не му хареса", каза още той.

"Не ни харесва това да се изкарват имената на дарителите. Дарението е интимен акт, миряните искат да получат наградата си от Господ, а не от друго място", допълни митрополит Антоний.

"Адмирираме това, че ще се увеличат заплатите на духовниците. Така ще се намали тежестта от Църквата", разкри духовното лице. Припомняме, че вчера премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че ще увеличи заплатите на духовниците и ще ги приравни с тези на учителите

"Храмовете имат нужда от поддръжка, за това всеки митрополит ще прецени какви да са цените за кръщенета и погребения", завърши митрополит Антоний. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1674 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamat

2018.10.05 | 09:31

3
БПЦ, след държавата, е вторият най-голям собственик на имоти и активи!Чудя се защо е нужна дотация от държавата?!Свещениците в Гърция са 20 000, у нас дали има и 1 000?Да не говорим как се избират и ръкополагат свещениците, за владиците въобще не говоря!
Драган

2018.10.05 | 08:33

2
Навремето един голям поет и писател ВЪЗРОЖДЕНЕЦ, беше казал за владиците-" не го слушай какво говори, а го гледай какво върши".
Слуги на Държавна Сигурност и на Сатаната

2018.10.05 | 08:13

1
А " Ролексите " и Мерцедесите , които карате и те ли са от дарения или от далавери ?

Добави коментар

Водещи новини