Цецка Цачева ще участва министерска среща ЕС - Западни Балкани в Тирана

  • 03 октомври 2018 12:54

  • 714
  • 0
 Цецка Цачева ще участва министерска среща ЕС - Западни Балкани в Тирана
© Novini.bg

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще участва в министерска среща ЕС – Западни Балкани в областта „Правосъдие и вътрешните работи” на 4 и 5 октомври, която ще се проведе в Тирана, Албания. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Форумът се провежда в рамките на Австрийското председателство на Съвета на ЕС и на триото Естония, България, Австрия. 

Предишната среща на министрите на правосъдието и на вътрешните работи ЕС - Западни Балкани беше в София през октомври миналата година. За Българското председателство на Съвета на ЕС един от основните приоритети беше насърчаването на сътрудничеството и интеграцията на Западните Балкани във всички сфери на взаимодействие с ЕС. Лидерският форум в София през май 2018 г. даде нов импулс за задълбочаване на взаимните връзки и подкрепата от страна на Европейския съюз в областта на правосъдието.

В Тирана министър Цачева ще потвърди волята ни да продължим да работим заедно за подобряване на функционирането на съдебните системи в партньорите от Западните Балкани в контекста на по-ясна перспектива за присъединяването им към Съюза.

На форума са предвидени две теми за разговор между правосъдните министри – „Укрепване на правовата държава - разпространение на стандартите за правосъдие” и „Влияние на съдебните реформи върху ефективността, качеството и независимостта на съдебните системи – индикатори за измерване на напредъка”.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини