Правителството дава 3 млн. лв. на ДАТО за технологични иновации

  • 03 октомври 2018 12:41

  • 1239
  • 0
Правителството дава 3 млн. лв. на ДАТО за технологични иновации
© pixabay

Правителството увеличава утвърдения със закона за държавния бюджет показател по бюджета на Държавна агенция „Технически операции“ за максимален размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2018 г., със сумата 3 100 000 лв., съобщават от правителствената информационна служба.

Планирането, прогнозирането и изпълнението на ангажиментите за разходи и новите задължения за разходи в Държавна агенция „Технически операции“, отразяват спецификата на дейността на агенцията при изпълнение на задачата по чл. 19а, ал. 1 от Закона за специалните разузнавателни средства, обусловена от бързо променяща се оперативна среда и бързо развиващата се среда на информационните и комуникационни технологии. Това налага отделяне на значителни ресурси за иновации, които са насочени към повишаване на технологичния и техническия капацитет на агенцията за изпълнение на законово регламентираните й цели.

Поетите и очакваните до края на 2018 г. ангажименти за разходи, са съобразени с финансово обезпечаване постигането на основните цели и изпълнението на приоритетите на агенцията, произтичащи от Закона за специалните разузнавателни средства, както и за постигане на ефективен капацитет, даващ възможност за гъвкавост и адекватна реакция на възникващите в естеството на работа промени. Разпределението и изразходването на наличния ресурс е насочен към постигане на ефективност и резултатност в дейността на агенцията в условията на ресурсни ограничения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини