Бойко Борисов: Държим самолетите да са нови, ако стане война, да имаме шансове за бой (снимки+видео)

  • 02 октомври 2018 10:14

  • 14984
  • 35
Бойко Борисов: Държим самолетите да са нови, ако стане война, да имаме шансове за бой (снимки+видео)
©

Министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във откриха обновения Зимен дворец в София, предаде репортер на Novini.bg.

"Спомняте си този проект в кабинета "Орешарски" беше за 35 млн. лв., на борците срещу корупцията го казвам", заяви Борисов преди откриването. Ремонтът е струвал общо 5 млн. лв. на държавата.

"Да поздравим спортното министерство за световното по художествена гимнастика и волейбол. Да, ще направим това. Хубаво е за България, когато има някаква кауза, както беше волейболът, председателството на ЕС. Мисля, че едно такова нещо ще ни мобилизира. Ако заведем метрото до лифта - от метрото, на лифта и ски пистата. Възможно е да се направи", коментира Борисов идеята София да приеме младежка Зимна олимпиада.

 

Борисов заяви, че по никакъв начин не напада президентската институция. "Единствените, които ни нападат са те". "Президентът отиде на волейбол във Варна, аз не съм бил на нито един, отиде на гимнастика, аз не съм отишъл. Задавате ми този въпрос, за да може президентът да е в новините, а не спортната зала, в която щяха да потънат 50 млн., а не да я направим за 5", ядоса се Борисов на журналистка.

Премиерът коментира референдума в Македония. "Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние ги подкрепяме по европейския им път. Не можем да се месим във вътрешната политика на Македония".

"Най-добрите самолети са участвали в конкурса на България. Ние държим самолетите да са нови. Недай си Боже ако стане война, не искам пилотите ни да са пушечно месо. Ще предложа на министър Каракачанов да покани и летците от Граф Игнатиево да влязат в комисията по избора, защото те ще летят на тях, те са най-добрите“, подчерта министър-председателят на страната.

Той напомни, че винаги сам си носи отговорността.

"Борбата с корупцията, олигархията, контрабандата, става възможно всяка година да има повече 150 млн. лв. в бюджета. Така съм обещал. Сутринта се чух с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по телефона. Тя поиска 105 млн., аз дадох 150. Синдикатите са против, възложил съм на парламентарната група на ГЕРБ, възложил съм на социалния министър трите закона да ги вкарат и гледат заедно. Най-лесно е да кажеш "Бойко отговаря". Да, Бойко отговаря. Аз съм поел ангажимент в новия бюджет да има 150 млн. лв. повече. Моята работа е да събера парите чрез НАП, ДАНС и полицията. Ще има повече пари за социални дейности, сутринта говорих с Горанов. Разбрахме се в коалиционния съвет, че ще дадем за тези дейности 150 млн. лв. повече. Оттам нататък парламентаристите да го гласуват и приемат", изтъкна премиерът. И допълни, че тези пари са повече от целия бюджет за култура.

 

"Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през се опитва да направи реформа, но всички са срещу тази реформа", каза още Борисов.

Припомняме, че реконструкцията на спортната сграда започна през септември миналата година. Ремонт на съоръжението не беше правен от откриването му през 1983 г. Стойността на обновяването е 4 млн. лева. 3 млн. лева от тях гарантиран резултат за енергийна ефективност, а останалият 1 млн. лв. е предназначен за 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

Ремонтът беше извършен без да се прекъсва тренировъчната и състезателна дейност на спортистите.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с изцяло обновени помещения, обновена голяма зала за тренировки с ново осветление, лекарски кабинет, нови съблекалки, чийто брой е увеличен двойно.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14984 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2018.10.02 | 18:15

35
пехливанина потрива крадливи ръце за комисионните...
гост

2018.10.02 | 14:37

34
Г-н Борисов,защо се опитвате да манипулирате народа си,Орешарски беше месеци и явно тази поръчка е била предоставена от вас,вие вече 10 години сте на власт и най безцеремонно се оправдавате с него,а президента ви е винаги в устата,защото не може да повярвате,че има и такива политици,които не се страхуват от вас и Цветанов,вие сте тези,които трябва да спрете с омразата и злобата и да се научите да уважавате всички институции,не да ги командвате
Бкп носталгик помияр

2018.10.02 | 14:08

32
кратко и ясно от мен се изка да хвана БСП крадците и олигарсите с червените куфари и всичко открадено да бъде върнато на народа.и тогава ще има и за майките и за заплати 10% догодина и за пенсите само да закопчаме и мазите бузки на БСП и всичко ще се нареди.

2018.10.02 | 14:23

33
гамкай ми гуя ти троль

2018.10.02 | 13:38

30
АМА КАК САМО ТИ ГО СЛОЖИХА МАКЕДОНЦИТЕ, ПОКЛОНИ СЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ ИМ И ПАК ТИ ГО СЛОЖИХА. ТАКА Е КАТО СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЯМ ТАРИКАТИН И КРЕПИШ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ТОПКИ НА ЗАЙО
Нещо обърка как си го сложиха македонците.

2018.10.02 | 14:05

31
кратко и ясно от мен се изка да хвана БСП крадците и олигарсите с червените куфари и всичко открадено да бъде върнато на народа.

2018.10.02 | 13:36

29
Мъчих ги македонците да ми играт по свирката, говорих им, че имам нужда да ме слушат ама те ми теглиха една тиквешка и не им дреме.

2018.10.02 | 13:24

28
Винаги съм се чудил кой е по - тъп и прост , Плювналиев или ББ , но съм сигурен , че заемат 1 - во и 2 - ро място !
Пак увеличения на цените.

2018.10.02 | 13:06

27
Премиерът, наричан нежно от народа Тиквата, издаде заповед да се построи нов национален стадион. Националният стадион Левски, с който са свързани върхове и падения на българския спорт и България въобще не му допада.
Въййй

2018.10.02 | 12:51

26
Ние армия нямаме ,той ми говори ако стане война да сме имали нови самолети. Явно спи на отворен прозорец или нещо е вдигнал температура. До преди години ни се говореше как НАТО щяло да ни пази бля бля ,тоя Боко вече се чуди как да се прави на велик. При една евентуална война , колко самолета ще са нужни ,колко хора ще са нужни ,защото и хора вече няма ,той успя да изгони и малкото останали . Пък и вече войните не се водят така и го виждаме в Сирия. Явно отново някой ще вземе добри парички и така за народа ....

2018.10.02 | 12:11

19
Бръснатите тикви зад Тиква N:1 на България го пазят от народната обич, народът всеки ден гласува за него по площадите, сега там са майките на деца с увреждания, бити преди по поръчка на Цветанов.

2018.10.02 | 12:15

25
Луд ли си, трол ли си, просто комунист ли си?
Ха ха ха

2018.10.02 | 11:04

8
Аз предлагам да бомбардираме противника с.....тикви! Може и да са зелени,гербераЗки!
червен тъпанар

2018.10.02 | 12:14

24
докато има червени празноглави миндили в парламента,ще сме на това дередже!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини